Hantlar för kvinnor: Slösa inte din tid! Tona armarna rätt

2 min


Letar du efter några bra övningar för att tona armarna till din träningsrutin? Då är du på rätt plats. Men innan vi går in övningarna måste vi ta en minut att påpeka det uppenbara: för att gå ner i vikt måste du skapa ett kaloriunderskott. Din kaloriförbränning måste överstiga ditt kaloriintag. Med andra ord, måste du bränna mer kalorier än du äter.

Värt att på påpeka är också det faktum att man inte kan punktförbränna. Vad detta innebär är att du inte kan välja en kroppsdel ​​och bränna fett specifikt vid detta område. Det bara fungerar inte på det sättet. När du förlorar fett, kommer det från hela kroppen. Vad du kan göra är dock att styrketräna och lägga på muskelmassa till en viss kroppsdel. Ju mer muskelmassa du har, desto mer tonad ser du ut när du förbränna de lager av fett som är täcker det.

armhävningar tona

Inte bara det: muskelmassan som du lägger på från din träning med vikter kommer att öka din ämnesomsättning eftersom denna vävnad behöver kalorier för att hålla sig kvar. Det har uppskattats att för varje halvkilo av muskler som vi får, kommer vår ämnesomsättning öka med 50-100 kalorier per dag. Så, de specifika övningar som hjälper att tona dina armar och ökar också ämnesomsättningen och bränner fett effektivt hela dagen.

Fria vikter kan tona armar

Fria vikter är det vanligaste sättet att tona biceps, triceps och underarmar på. Kvinnor bör använda vikter som väger 1,5 – 3,5 kilo och göra tre set om 10 – 15 repetitioner per dag. Män bör använda vikter om 4,5 – 7 kilo och göra tre set om 15 – 20 repetitioner per dag. För bästa resultat bör repetitionerna göras långsamt, och om du inte känner en brännande känsla kan du öka vikten lite, eller lägga till ytterligare ett set.

Armhävningar kan vara en lättare metod

Armhävningar är perfekt för att tona armarna, för de baseras på kroppsvikt och kan göras mot en vägg, på golvet, eller omvänt på en stol. Viktfördelningen kan justeras för lättare och svårare armhävningar beroende på din position. Det är också ett mycket lättare alternativ än fria vikter, och säkrare, eftersom det kräver mindre ansträngning.

Sammanfattning

Det är bäst att äga fria vikter, och göra armhävningar separat för att förbättra kärnstyrka och balans. Om dina armar är slappa bör du köpa fria vikter för att öka muskelstyrka innan du överväger armhävningar. Om gymmedlemskap eller fria vikter är för dyra är armhävningar ett bra alternativ.

Källor