Guide: Hur du fixar rätt storlek på Speedos (Män & Kvinnor)

2 min


Oavsett var du vill simma kan en välsittande Speedo säkerställa att du är täckt och kan röra dig i vattnet utan att oroa dig för att baddräkten ska ramla av. Att mäta kroppen är nödvändigt, för även om du tror att du är en viss storlek kan du behöva köpa en mindre eller större baddräkt för att vara bekväm. Om du tänker köpa en Speedo online kommer måtten hjälpa dig att hitta den mest välsittande baddräkten.

storlek mäta

Män

Steg 1

Vira måttbandet runt bröstets bredaste del och skriv ner måttet. Om du tänker köpa en Speedodräkt för hela kroppen behöver du mäta bröstet.

Steg 2

Placera måttbandet runt midjan. Se till att bandet är tight runt midjan, men inte för tight. Skriv ner måttet.

Steg 3

Håll den ena änden av måttbandet vid axeln och för den andra änden genom benen. För bandet till axelns öppna ände och skriv ner måttet för din torso.

Steg 4

Lägg bandet runt höftbenet och skriv ner måttet. Om du tänker köpa Speedokalsonger är detta det enda mått du behöver, eftersom de enbart går på höftmått.

Steg 5

Använd en storlekstabell när du köper en Speedo online. Hitta måtten i tabellen och välj den storlek som bäst passar dina mått.

Kvinnor

Steg 1

Vira måttbandet kring den största delen av bysten. Se till att bandet är tight, men inte för tight så att du får ett felaktigt mått. Skriv ner måttet.

Steg 2

Mät midjans omkrets. Lägg måttbandet runt den naturliga delen av midjan, nära naveln. Skriv ner måttet.

Steg 3

Lägg måttbandet runt höftbenet. Se till att fötterna är raka och att hälarna är ihop, och skriv ner måttet.

Steg 4

Mät din torso genom att placera den ena änden av måttbandet vid en axel, och dra bandet genom benen. För tillbaka bandet upp till axeln och se hur lång din torso är.

Steg 5

Jämför dina mått med de i storlekstabellen för att avgöra vilken Speedostorlek som är bäst för dig.

Källor

  • Sports Authority: Speedo Sizing Chart