Hur du blir en inspirerande spinninginstruktör [7 STEG]

2 min


Med över 30 000 fitnesställen som erbjuder spinningklasser över hela världen är behovet av certifierade spinninginstruktörer ständigt växande. Denna populära träningsform erbjuder många möjligheter till en karriär i fitnessbranschen.

Spinninginstruktör

Bli spinninginstruktör

Steg 1

Använd en webbplats för att registrera dig för att certifieras som spinninginstruktör. Många instruktionsprogram erbjuder frågeformulär online, gratis seminarier och fitnesstester för att se om valet att bli spinninginstruktör är rätt för just dig.

Steg 2

Ta kontakt med ledningen på ett lokalt gym för att se om de erbjuder några certifieringskurser för spinning- och aerobicsinstruktörer. Använd internet för att hitta spinningpass nära dig.

Steg 3

Överväg att få ett bredare certifikat för relaterade träningsformer som pilates och aerobics om du vill bli instruktör på heltid, vilket kan göra dig mer åtråvärd i fitnessbranschen.

Steg 4

Lär känna de olika typerna av stationära cyklar, och lär dig felsöka och laga dem. Detta kan vara mycket nyttig kunskap för en instruktör.

Steg 5

Var beredd på att bevisa ditt hälsotillstånd genom att inkludera ett läkarintyg i alla ansökningar. Vissa gym kräver ett sådant intyg, eller erbjuder alla potentiella instruktörer en egen fysisk undersökning.

Steg 6

Gå färdigt programmet och få ditt certifikat som spinninginstruktör. Var beredd på minst nio månaders träning, vilken kan inkludera motivationstekniker, seminarier om andning och visualisering, lektioner i att laga cyklar, och till och med medicinsk träning för att lära känna och övervaka pulsen.

Steg 7

Köp allt du behöver för att bli spinninginstruktör, inklusive en pulsmätare, lämplig klädsel och cykelskor, och ett litet verktygskit för att göra mindre ändringar på cyklar.

Tips & Varningar

De flesta spinningexperter rekommenderar att dricka vatten som stärkts med extra elektrolyter och kolhydrater för lite mer tävlingsinriktade moment.
Ha alltid mycket vatten tillgängligt när du tränar spinning. Spinningsalar är designade för att främja svettningar genom att öka temperaturen och fuktigheten.

Rådfråga din läkare innan du överväger en karriär som spinninginstruktör. Spinning rekommenderas inte för personer med hjärt- eller ryggproblem, på grund av den stora ansträngningen för ryggraden och det kardiovaskulära systemet.