7 steg som gör din spinning oövervinnerligt kraftfull

2 min


Ett cykelpass inomhus, även känt som spinning, leds av en instruktör som guidar dig genom en åktur i olika hastigheter och varierande terräng. En högre hastighet, som kallas spurt eller sprint, är en hundraprocentig ansträngning under en kort tid för att utmana din uthållighet. Balanshjulet snurrar smidigt så du kan koncentrera dig på pedalerna, andningen och hastigheten. För att det ska vara säkert att cykla så snabbt kommer du behöva en korrekt justerad cykel, tillsammans med rätt motstånd och rytm.

spinning snabbt

Guide

Steg 1

Justera höjden på spinningcykelns sadel så att ditt knä är lätt böjt när du är i botten av cykeltaget. I toppen av cykeltaget bör knät inte vara högre än höften.

Steg 2

Luta sätet framåt eller bakåt för att passa din kropp. Justera sätet från handtagen så att ditt skenben är vertikalt i toppen av cykeltaget.

Steg 3

Sätt handtagen högst upp om du är en nybörjare, eller lägre om du har erfarenhet av spinningcykeln och är bekväm med att luta framåt.

Steg 4

Värm upp med 5 minuters cykling i låg hastighet med lätt motstånd. Öka gradvis motståndet så att det känns som om du cyklar med relativt mycket ansträngning.

Steg 5

Flytta händerna till handtaget längst bort och stå upp. Cykla snabbt och starkt när du pressar dig igenom motståndet. Fortsätt stå upp under din spurt, eller sätt dig igen och cykla i en takt om 90 – 100 RPM.

Steg 6

Öka motståndet om du cyklar snabbare än 100 RPM, eftersom det då är hjulet och inte du som gör allt jobb. Minska motståndet om du inte kan cykla på minst 90 RPM.

Steg 7

Cykla snabbt, och spurta i upp till 30 sekunder. Andas djupt när du spurtar för att låta syreflödet nå dina ben. Sträck på dig och ha högt bröst, huvudet uppåt och hälarna nedåt. Minska hastigheten och cykla på en platt väg för att återhämta dig i en till tre minuter innan du spurtar igen.

Tips & Varningar

Du bör känna att du inte kan spurta igen direkt efter att du avslutat en sprint. Om du känner så, öka motståndet på nästa spurt och ge det allt du har.

Källor