4 Steg: Hur du simmar med gips utan problem [GUIDE]

1 min


Att bära gips på sommaren kan vara en besvikelse av många anledningar, inte minst på grund av hur svårt det är att simma med det. Nyckeln till att simma med gips är att inte blöta ner gipset. Ett blött gips kan leda till irritation och infektioner. Lyckligtvis är det inte svårt att hålla gipset torrt med några saker du kan hitta hemma, och du kan därmed njuta av vattnet utan att vara rädd för att förvärra skadan.

gips skada

Guide

Steg 1

Fråga din läkare om du behöver täcka över gipset i vattnet. Vissa gips av fiberglas kan bli blöta. Läkaren bör berätta detta under den första konsultationen. Om hon inte gör det behöver du ringa och fråga.

Steg 2

Täck över gipset. Ta en soppåse eller annan plastbit och täck över gipset helt. Använd ett gummiband för att försluta påsen i slutet av gipset. Bandet ska sitta tillräckligt hårt för att vattnet inte ska kunna komma in i påsen, men inte så hårt att det skär av din blodcirkulation.

Steg 3

Köp ett gipsskydd. Det finns uppblåsbara gipsskydd som håller gipset torrt när du simmar. De kan köpas på apoteket eller på internet. Fråga din läkare om du känner dig osäker.

Steg 4

Torka gipset om det blivit vått. Använd en hårtork på låg nivå. Lyft gipset försiktigt och blås in luft på insidan för att torka ut det. Om du gör det direkt kan du undvika de problem som väta medför.

Källor