8 Steg: Bär pulsmätare, pulsklocka & pulsband på RÄTT sätt

2 min


Pulsmätare eller pulsklocka kan hjälpa både atleter och den som vill förbättra sin hälsa. Att ha en lämplig puls är nyckeln till att förbättra sin fitnessnivå, och en pulsmätare hjälper dig med detta. De flesta modeller är enkla och består av ett enkelt pulsband och en pulsklocka som är lätta att bära medan du tränar.

löpning puls pulsklocka garmin suunto

Guide

Steg 1

Avgör om du ska använda framsidan, som oftast består av en hård plastdel, eller baksidan, som oftast är elastisk.

Steg 2

Fukta sensorerna genom att torka av dem med en fuktig trasa. Detta gör att den får lättare att läsa av din puls.

Steg 3

Ta av dig tröjan och lägg pulsbandet mitt över bröstet, precis under bröstkorgen.

Steg 4

Se till att plattans hårda plastdel vilar direkt mot huden.

Steg 5

Vira bandets baksida, eller den elastiska delen, runt ryggen och säkra det på andra sidan, eller där spännet hamnar. Det bör kännas som att ha ett skärp runt bröstkorgen.

Steg 6

Säkra bandet och justera det så att det sitter tight runt kroppen, och så att det håller sig på plats när du rör dig. Rör på dig och hoppa lite för att se till att det inte flyttar sig.

Steg 7

För pulsklockan till framsidan av bröstbandet och låt den registrera dina hjärtslag, och gör eventuella andra justeringar enligt instruktionerna för just din mätare.

Steg 8

Placera pulsklockan på din handled, så att den sitter bekvämt. Börja träna och kontrollera din puls.

Tips & Varningar

Män kan bära mätaren direkt mot kroppen. Kvinnor kan också göra det, eller så kan de bära en sport-bh som har en särskild ficka för pulsmätare, eller som har en inbyggd pulsmätare.

Läs på och bestäm vad du behöver innan du köper en pulsmätare. Det finns många tillgängliga modeller, allt från de enkla modellerna som knappt berättar mer än din puls, och de som låter dig ställa in egna inställningar och räkna ut kalorier och distans. Ju mer avancerad modell, desto högre pris.

Källor