6 Steg: Hur man mäter sin uthållighet [GUIDE]

1 min


Fysisk uthållighet är en prövning av en individs muskel- och aerobiska kondition, kroppskomposition och flexibilitet. Dessa faktorer kombineras för att avgöra hur länge en individ kan hålla på med en fysiskt svår uppgift utan att utmattas. Att bestämma din konditionsnivå kan hjälpa dig ställa mål för att öka uthålligheten och allmänna fitnessen. Det finns ett par metoder för att avgöra din uthållighet, enligt Mayo Clinic.

Steg 1

Kolla och mät din puls genom att placera två fingrar på insidan av handleden precisunder handen. När du känner pulsen räkna antalet slag du känner på 10 sekunder. Multiplicera med sex. Det här är din hjärtfrekvens i slag per minut (BPM). Skriv ner det.

Steg 2

Starta en stoppklocka och gå raskt i en mile (ca 1,6 km). Efter att ha avslutat en mile stanna stoppklockan och skriv ner gångtiden. Mät och skriv ner pulsen igen.

Steg 3

Gör så många push-ups som du klarar tills du känner att du måste sluta. Skriv ner hur många du klarade.

Steg 4

Lägg en metersticka på golvet och tejpa den vid 38 cm-märket. Sitt ner och ställ fotsulorna på märket och be någon hålla ner dina knän. Sträck dig framåt mot fötterna så långt du kan och håll i två sekunder, Upprepa två gånger till och notera det längsta avståndet du nådde.

Steg 5

Mät din midja genom att ta en tygremsa runt smalaste delen. Mät längden och skriv ner. Dela sedan din vikt i amerikanska pound/lbs med din längd i tum. Multiplicera numret med 703, vilket kommer att ge dig ett nummer som är din body mass index (BMI), vilket visar på din huvudsakliga kroppsfett.

Steg 6

Behåll mätningarna och upprepa fitnesstestet sex veckor senare. Förbättringar i en eller alla av dessa områden visa på en förbättring i fysiska uthålligheten.

Källor