Hur ofta kan man träna spinning? (Obs: Överdriv inte!)

1 min


Att delta i spinningpass för att träna är ett av de bästa beslut som du kan göra för att ge dig bra kondition, gå ner i vikt och bygga muskler i benen. Denna form av motion är, som de säger, lätt att utföra tills du börjar cykla. Om du vill få ut det bästa av ett spinningpass bör du använda en instruktör för att guida dig. Det finns dock inga komplicerade steg som kräver korrekt hand-öga-koordination. Allt du behöver göra bra är att sitta på cykeln och köra så fort som möjligt så länge som möjligt. Så länge du fokuserar på att få många timmar i sadeln så kommer du att märka att din kropp bränner fett automatiskt och du snabbt når toppformen snart nog. Men hur många dagar i veckan är lagom?

spinning dagar i veckan

Infrekvent spinning

Att gå på ett spinningpass en gång i veckan eller till och med en gång varannan vecka kommer ge dig en hyfsad träning. Spinning är en jättebra källa till kardiovaskulär aktivitet, och de flesta kan bränna 500 kalorier eller mer under ett pass. Beroende på hur mycket återhämtning du behöver och hur snabbt du vill bli fit kan du vilja gå mer än en gång i veckan.

Frekvent spinning

Spinning främjar en aktiv livsstil, men du borde inte överdriva. Genom att gå på för många spinningpass (t ex varje dag) kan du skada olika kroppsdelar, framför allt knäna och höfterna. Det finns till och med en risk för att utveckla seninflammation.

Sammanfattning

Det är bäst om du går på 2-3 pass i veckan. Den aktivitetsnivån kommer förbättra uthålligheten och främja viktnedgång och toning samtidigt som den minskar risken för skador. Det är också ganska skonsamt för lederna, vilket betyder att det inte borde vara några problem att utföra det ett par gånger i veckan.

Källor