Du är 6 steg ifrån att lära dig flyta framstupa [GUIDE]

2 min


Att flyta framstupa, även kallat att flyta som en död person, är en av de första teknikerna simmare lär sig. Det är en teknik där ansiktet begravs i vattnet, och hjälper därför nybörjare vänja sig vid känslan och att bygga upp en självkänsla i vattnet. Dessutom låter det simmare se poolens botten och därmed veta var de är på väg. Detta är startpositionen för vanliga simsätt som crawl och bröstsim.

simning flyta

Guide

Steg 1

Stå i den grunda delen av en pool. Vattnet bör enbart nå dig till midjan. Om du inte är bekväm med att ha ansiktet under vatten kan du bära ett cyklop som sitter åt för att inte få vatten i ögonen.

Steg 2

Andas in och fyll lungorna med så mycket luft du kan. Håll andan.

Steg 3

Böj dig i en långsam, medveten rörelse från midjan, tills ansiktet är i vattnet. Placera samtidigt händerna framför låren. Doppa inte hela huvudet, bara ansiktet.

Steg 4

Låt händerna glida nedför låren mot vaderna tills fötterna lyfts från poolens botten. Du kommer börja flyta med ryggen horisontellt mot vattenytan.

Steg 5

Sträck ut benen bakom dig. Sträck ut armarna framför dig tills du flyter helt. Fortsätt hålla andan.

Steg 6

Dra knäna mot bröstet medan du drar armarna mot kroppen för att avsluta det framåtstupande flytet. Stå upp igen i en medveten rörelse. Släpp ut vattnet ur lungorna när ansiktet kommer upp ur vattnet.

Tips & Varningar

Bevisa för dig själv att du inte kan sjunka till botten även om du försöker. Lägg ett mynt på poolens botten och stå på det. När du flyter och låter händerna glida nedför benen kan du försöka plocka upp myntet. Du kommer inte lyckas, vilket bevisar att du inte kan sjunka till botten.

Om du inte kan simma, eller inte är bekväm med att vara i vattnet, får du aldrig testa en simteknik utan att någon simkunnig vuxen är närvarande.

Källor

  • ”Swimming: Steps to Success”; David G. Thomas; 2005
  • ”Scouting Magazine”; Learn to Swim; no author listed; May-June 1982