6 Steg: Hur man felsöker & fixar en spinningcykel (Enkelt!)

2 min


En spinningcykel, en stationär enhet för inomhusträning, är mycket mindre komplex än en vanlig cykel och exponeras inte för elementen, så problem med cykeln brukar vara mycket mindre allvarliga. Med tiden och användning kommer du dock behöva felsöka och reparera din spinningcykel.

Guide

Steg 1

Säkerställ att du enkelt kan ändra svårighet eller inställningar på din spinningcykel. Om ”växlarna” fastnar eller du inte kan ändra intensitet alls är det förmodligen problem med kabeln som kontrollerar dem. Det finns flera olika mekanismer som kontrollerar intensiteten, men kabeldrivna system är mycket mer troliga att uppleva problem än vevsystem. Följ tillverkarens instruktioner för att reparera ett kabelproblem genom att byta ut den.

Steg 2

Rengör motståndet eller intensitetsmekanismen om du har ett vridmoment som fastnar eller på annat sätt inte fungerar. Med lite rengöring och smörjning kan du enkelt få din spinningcykel att ändra intensitet. Återigen bör du följa tillverkarens instruktioner.

Steg 3

Byt ut hjulnavet om ditt motståndshjul är vingligt. Detta problem kan orsakas av att någon smäller till spinningcykeln när den rör sig, och böjer navet. Ta bort hjulet genom att lossa på motståndsmekanismen och ta bort navbulten. Ibland kan du helt enkelt byta ut bulten för att lösa problemet.

Steg 4

Reparera en grov drivlina genom att hålla kedjan ren. En smutsig eller osmörjd kedja för mycket väsen, får det att kännas som om det är sand i kedjan, och är svår att cykla med. Kör kedjan genom ett roterande borstverktyg för att rengöra kedjan, som det som Spin Doctor erbjuder (se tillgångar).

Steg 5

Kontrollera utslitna pedaler på din spinningcykel genom att testa en annan vinkel än 90 grader från vevarmen, eller genom att se om du känner en stöt när du cyklar. Använd en skiftnyckel för pedaler för att ta bort de gamla pedalerna och byta ut dem mot nya.

Steg 6

Fixa problem med inställningarna genom att hålla spinningcykeln ren. Om ditt handtag eller din sadel inte stannar kvar i sin position kan du ta bort delarna och rengöra dem noggrant på både in- och utsidan, inklusive rören. Dra fint sandpapper lätt över ytorna för att förbättra greppet.

Tips & Varningar

Undvik de flesta reparationer genom att ta hand om din spinningcykel ordentligt.

Källor

  • Spin Doctor’s chain cleaning tool