7 Steg: Hur man byter handtag på hopprep (GUIDE)

1 min


På nästan varje grundskola hoppas det hopprep; en effektiv träning för alla åldrar. Dessvärre kan det vara svårt att köpa ett hopprep med rätt handtag, därför kan det vara läge att byta mot ett som passar bättre. Det finns tre olika typer av handtag, några är lätta att byta, andra kräver verktyg.

Hopprep

Handtag där repet löper in i handtaget

Steg 1

Hitta kanterna på locken i änden av handtagen

Steg 2

Lossa locken med naglarna, alternativt vira lite tejp rund en skruvmejsel för att bända upp locken. Lägg locken åt sidan.

Steg 3

Dra ner handtagen för att hitta ändarna på repet. De är endera knutna eller förseglade med en metallring. Knyt upp knutarna eller böj av metallringarna med hjälp av en tång om det behövs. Avlägsna handtagen.

Steg 4

Trä på de nya handtagen och knyt en ny knut eller kläm åt metallrinegn igen för att låsa fast repet innanför handtagen. Dra handtagen mot ändarna och sätt på locken igen.

Handtag med kullager

Steg 1

Lossa klämman som sitter på ena sidan av handtaget för att dra ut repet. Använd verktyg om den är svår att vrida upp med fingrarna.

Steg 2

Dra av klämman från repet och dra ut repet från handtaget. Gör samma sak med andra handtaget.

Steg 3

För in ett par centimeter av repändarna i de nya handtagen. För över klämmorna på varje ände och kläm åt för att säkra handtagen.

Källor