Hur man får billig hårvård – billiga hårprodukter för friskt hår

1 min


Simon Olsson älskar att hitta rätt frisyr och färg till sina kunder. Här tipsar han om sommarfrisyrer och hur du bäst sköter om ditt hår.

– I sommar är frisyrerna mycket varierade. Lockigt, permanentat, kort lugg, lång lugg. Det finns inga begränsningar – allt är rätt i sommar, säger Simon Olsson, när vi träffas på hans salong i Stockholm.

Efter 38 år i branschen finns det ingenting som inte Simon kan om hår. Mässor, visningar, moderesor, egen salong. Simon har gjort allt och känner trenderna:

– Ett tag skulle håret se matt och dammigt ut. Nu är det välskött och friskt hår som gäller och gärna en wet look.

För att håret ska se så där friskt och fräscht ut gäller det förstås att sköta om det. Extra viktigt är det förstås under sommaren när vi utsätter håret för mycket sol och bad, både i havet och i pooler med klor. Ett bra schampo som tvättar hårt rent från sand, klor och smuts är en god början. Liksom en bra kam, borste och fön. Men det räcker inte. Den som har färgat eller permanentat hår måste vara extra noga med att sköta om håret om de solar och badar mycket under semestern.

– En bra gelé eller spray med solskyddsfaktor i rekommenderar jag absolut och så tycker jag att man ska sätta en inpackning i håret över dagen några gånger under semestern.

Det gamla tipset att använda olivolja som inpackning gillar Simon däremot inte alls.

– Nej usch. Det är inte alls bra. Fibrerna blir övermättade. Håret mår inte bra av det. Den metoden tycker jag absolut att man ska lägga bort.