Hur man hittar bästa Spa-anläggningarna i Sverige

2 min


Här hittar du de bästa Spa-anläggningarna för ett rimligt pris. Sverige kryllar av små oaser för avslappning, återhämtning, massage, pool, japansk råkost, fotvård och mycket mer. Njut ordentligt!

SKÅNE


HälsoOasen

Vittsjö

Erbjuder örtbad, bubbelpool, rygg- och nackmassage, ansiktsbehandlingar samt vedeldat utomhusbadkar. Man kan även övernatta i ett s k Må-bra-hus.

BLEKINGE


Kronkvist Spa


Björkängsgården, Sölvesborg

Här kan du njuta av massage, varma kroppsinpackningar med lera eller alger och utomhus-spa med 38-gradigt vatten, året runt. Övernattning och olika må bra-paket.

SMÅLAND


Atlantis Spa

Jönköping

Fungerar som dagspa med ett antal olika sorters kropps- och ansiktsbehandlingar, massage samt ett utbud av gruppträning och individuell styrke- och konditionsträning som spinning, aerobic, vattenträning och tai chi. Kan också erbjuda övernattning på det intilliggande Scandic Hotel Portalen med olika paketlösningar.

ÖSTERGÖTLAND


Söderköpings Brunn


Söderköping

Brunnshotellet är Sveriges äldsta och ligger i en idyllisk omgivning. Spa-avdelningen erbjuder många olika skönhetsbehandlingar. Det finns även bastu och ett stort badkar för olika former av bad, två jaccuzzis och en kallvattentunna. Träna på olika motionsredskap som cykel, rodd/trampmaskin etc.

GOTLAND


Suderhälsan

Vändburgs hamn, sydöstra Gotland

En anläggning där allt drivs ekologiskt med vindkraft, sol- och jordvärme. Bad för hälsa, kropp och själ med både pooler inom- och utomhus, samt bubbelpool. En specialitet är det japanska 40-gradiga utomhusbadet som med fördel nyttjas under vinterhalvåret. Massage, fotvård, bodyscrub, aroma- och lerinpackning, samt ansiktsrengöring finns till hands. Här finns möjligheter att inkvartera upp till sex personer.

GÖTEBORG


Hagabadet

Göteborg

Hagabadet är byggt på 1800-talet och är numera ett dagspa. Badet erbjuder fysisk träning för styrka och kondition, mental träning för stresshantering och själslig balans, behandlingar för välmående och skönhet samt näringsrik och kaloriberäknad mat. Exempel på aktiviteter är yoga, rygg- och nackgympa, aerobic, tai chi och qi gong.

BOHUSLÄN


Hälsohemmet RA

Bohus-Björkö, Göteborgs norra skärgård

RA vänder sig i första hand till veckogäster. I köket serveras en vegetarisk meny. Vattengymnastik, massage och föreläsningar om hur man kan laga nyttigare mat finns på programmet.

VÄSTERGÖTLAND


Hultafors Hälsocenter

Hultafors

Vid vistelse på hälsocentret ingår helpension, hälsoföredrag, aktivitetskort, varierande kvällsaktiviteter, mångsidig kost med vegetariska alternativ, avslappning, promenader, motionsgymnastik, vattengymnastik. Hälsocentret samarbetar med Försäkringskassan och därför kommer många hit på remiss. Exempel på olika behandlingar är massage, ljusterapi och sjukgymnastik.

First Resort Billingehus Spa & Hälsocenter

Skövde

Här finns pool, bubbelpool, örtbad av olika slag, bastu, gym, solarium, massage, ansiktsbehandlingar, ler- och alginpackningar. Spapaketet kan kombineras med dans- och kabarékvällar eller friskvårdsdagar med föredrag.

VÄRMLAND


Selma Lagerlöf Hotel och Spa


Sunne

Ett modernt kurhotell med motion och fysiska aktiviteter, kropps- och ansiktsbehandlingar, massage och kurbad varvat med spamat. Nyheter är andrum för mentala pass såsom meditation och Tai chi, kuravdelning och uppvärmd pool för åretruntbruk så att man kan simma både inom- och utomhus.

Wermlandia Hälsohotell

Ekshärad

Ett familjeägt hälsohotell som erbjuder färdiga veckoprogram med behandlingar i form av massage, ramterapi, kroppsbehandlingar, kurbad och undervattensmassage. Vegetarisk kost eller fasta. Hotellet erbjuder även kurser i stresshantering genom avslappning och mental träning.

VÄSTMANLAND


Hälsolusten

Färna Herrgård, Skinnskatteberg

Hälsolusten ligger i närheten av Färna Herrgård som erbjuder mat och logi. Anläggningen erbjuder alg- och lerinpackningar, bodyscrub, kurbad, kroppsoch ansiktsbehandlingar, massage, gym, qi gong, hårvård och bubbelpool.

Loka Brunn

Grythyttan

En dryg mil söder om Grythyttan ligger den kungliga brunnsanstalten Loka Brunn med anor från 1700-talet belägen. Förutom rehabilitering och styrketräning finns en sporthall och ett äventyrsbad inomhus. Örtbad, massagebad, tallbarrsbad och gyttjeinpackning med den kolsvarta Lokagyttjan är några av specialiteterna. I Loka ligger Sveriges kurortsmuseum.

(Vanliga söktermer: https://reportr se/hur-basta-spa-anlaggningarna-sverige/)