Hudvård online: Hur man fixar naturlig hudvård hemma

2 min


Huden är vårt största organ. Den består av tre lager: epidermis (överhuden), dermis (läderhuden), och subcutis (underhuden).

Överhuden är bara 0,5 mm tjock men ger kroppen skydd mot sol, uttorkning, bakterier, kemikalier och andra yttre faktorer. Den spelar den viktigaste rollen i hudens försvarssystem och förnyar sig ständigt. Läderhuden är tålig och elastisk. Den ger huden spänstighet och samtidigt fasthet.

Det understa hudlagret består till största delen av fettceller och bindväv. Här finns också det berömda underhudsfettet, som ger oss former och som ökar eller minskar när vi går upp eller ned i vikt. Huden är en viktig del av vår kropp och behöver ständig omvårdnad.

Inför sol och bad kan huden behöva en rejäl sommarstädning. Hoppa in i duschen och ta bort ojämnheter och få igång blodcirkulationen med hjälp av en bra och skön kroppspeeling. Det finns många rengörande och effektiva scrubprodukter att välja mellan. T ex så har Kanebo, Decléor, Lóreal och Nivea olika kroppspeelingar som lämnar huden både ren och len. Massera in peelingen med mjuka cirkelrörelser i några minuter. Skölj noga bort alla små ”korn” innan du kliver ur duschen.

Slipp torr hud med ekologisk hudvård

Efteråt behöver huden mättas med en fuktcreme. Smörj in huden medan den ännu är lite fuktig. Huden behöver regelbundet återfuktas, oavsett årstid. Avsaknaden av en fuktcreme, i kombination med torr luft och dåliga kostvanor, kan påverka hudens fuktbalans negativt. Det kan leda till att huden börjar kännas lite sträv, torr och ojämn. En mjuk creme som är rik på fukt, lämnar huden smidig och silkeslen. Att använda oljebaserade produkter till huden är också bra. Natur-apotekets Aroma-serie innehåller en välgörande eterisk olja samt skyddande E-vitamin, grönt te och ett växtextrakt som dränerar och håller huden slät och spänstig.

Sköna kroppsoljor ger din hud intensiv näring. Använd dom efter duschen eller i badet. Naturapotekets GLA-serie är också ett bra och omtyckt alternativ. För dig som har tid och råd; unna dig en SPA-weekend. Njut av att skämma bort både kropp och själ. Du kommer att få en optimal start på sommaren. Varför inte åka med väninnorna eller mamma?

Celluliter är ett vanligt hudproblem

Sund kost och motion tillsammans med ett intag av ananaskapslar är en effektiv kombination för att motverka celluliter. Ananaskapslarna stimulerar vätskeansamlingarna mellan fettcellerna och påverkar cirkulationen så att uppkomsten av celluliter förhindras.