Hårdaste & svåraste benträningen i Crossfit (4 pass som skoningslösa!)

2 min


Crossfit är ett populärt träningsprogram som fokuserar på intensitet och variation i sina pass. De som tränar crossfit använder olympiska lyft, sprint, gymnastik och kroppstyngden i sina övningar som en del av utbildningsprogrammet för att få ett brett spektrum av olika rörelser. Medan de flesta pass är avsedda för hela kroppen, finns det några som är ökända för att gå hårt på benen.

Annie

Annie består av två utmanande övningar; hopprep med dubbla varv och situps. Dubbla varv görs genom att hoppa något högre än normalt så att repet kan passera två gånger under fötterna i ett enda hopp. De är oerhört påfrestande för benen. För att slutföra Annie träningen ska du göra fem omgångar av dubbla varv omedelbart följt av situps. Gör 50 repetitioner av varje övning i din första omgång, följt av 40 i andra, 30 i den tredje, 20 i den fjärde och 10 i den femte och sista. Den genomsnittliga tiden för att slutföra Annie är mellan sex och åtta minuter.

Nancy

Nancy är en träning som främst ger sig på underkroppen och det anaerobiska energisystemet. Gör fem omgångar av overhead knäböj med 40 kilos stång i 15 repetitioner, omedelbart följt av en 400 meters sprint. Träningen sker på tid så återhämtningsperioden mellan knäböj och sprint är upp till idrottaren. Liksom de flesta Crossfit övningar så kan Nancy förenklas med en lägre vikt på stången, eller bara kroppsvikt för nybörjare. Den genomsnittliga tiden för att slutföra Nancy är cirka 15 minuter med en målbild att komma under 10-minuter.

Fran

Även om Fran vid första anblicken kan tyckas fokusera på överkroppen, är thrusters en lite mer dynamisk släkting till främre knäböj och kommer effektivt spränga dina lår. Fran anses också av många Crossfitters vara den ikoniska Crossfit träningen. Fran är tre rundor av 40 kilos thrusters följt av pull-ups gjort på tid. Genomför 21 repetitioner av varje övning i den första omgången, 15 repetitioner i den andra, och nio repetitioner i den tredje. Den genomsnittliga tiden för att slutföra är mellan fyra och sex minuter.

Leg Day

Leg day är en annan typ av cirkelträning som är gjord på tid men som inte kräver några vikter. Gör tre omgångar av gående utfall på 30 meter, direkt följt av 50 knäböj utan vikt och 25 ryggresningar. Eftersom en träningsmaskin för ryggresning krävs i den här övningen måste du göra Leg Day på ett gym som har tillräckligt stort träningsrum så att du har utrymme nog att träna gående utfall.

Källor