Håkan: ”Jag gick ner 5 kg på 4 veckor”

Klas Pettersson, en av Sveriges främste Fitness-experter och Hans Lindström, erkänd näringsfysiolog, omger Håkan Lundberg som står inför fullbordat faktum.

Missa inte den första artikeln i serien.

Den 10:e mars. En månad har gått sedan jag startade mitt program och allt har gått förvånansvärt enkelt. Och det bästa av allt, jag ser resultat!
 I tisdags ställde jag mig på vågen för första gången och noterade att jag minskat 5 kilo, från 83 till 78. Enligt näringsfysiologen Hans Lindström är det alldeles lagom. I och för sig kan man ju strunta i vågen. För hur vet man vad som är fett och vad som är muskler när man väger sig? Det är ju inte så säkert att jag, bara för att jag går ner i vikt, lyckas med mitt mål att minska kroppsfettet.

När jag vägde in hade jag 28,3 procent fett på min kropp. Min personlige tränare Klas Pettersson sa åt mig att jag skulle vara nöjd om jag skulle lyckas nå under 20 procent fram till sommaren, så därför är det min målsättning. Hittills har mitt program i princip handlat om att förstå och lära mig att äta rätt samt träna styrketräning. Inte så komplicerat. Bara att genomföra. Jag planerade min kalender, laddade kylskåpet med mat och kosttillskott och köpte träningskort på SATS. Nu är jag igång ordentligt och jag känner mig grymt pigg och stark.

Här kommer Hans Lindströms kommentar:
”Jag tycker att Håkan har gjort ett bra jobb hittills, men än är vi inte i mål. Att han redan har börjat se resultat av sin livsstilförändring sporrar honom ännu mer. Under resans gång har vi fått göra en del justeringar i hans dietupplägg. På grund av sötsuget, som Håkan var så rädd för, la vi in 6-7 mål om dagen. Men sötsuget uteblev och vi kunde minska ner antalet mål per dag till mellan fyra och fem. Att det uteblev beror på att hans insulinkänslighet förbättrades av rätt kost och träning. En bra insulinkänslighet är en förutsättning för att må bra och kunna hålla en bra vikt”.

Här kommer Klas Petterssons kommentar:
”Håkan har börjat att skaka liv i sina insomnade kontorsmuskler. Plötsligt kommer allt igång; Både muskulära kroppsfunktioner och fettförbränning. Jag håller tummarna för att Håkan ska kunna hålla sin disciplin som snart kommer att resultera i en ny och sund vana. Håkans första delmål ska vara att ligga kring 20 procent i kroppsfett och att öka sin aktiva kroppsmassa (muskler). Sedan kan vi sikta på 17 procent och 15 procent i fettprocent, med en utökning av styrketräningsprogrammet. Min plan är att inom kort ge råd för att specialträna vissa muskelgrupper mer, för att ge Håkan den där lilla extra i träningsdosen. Och det är då vi får se de verkliga effekterna i pusslandet av att få en vältränad kropp.”)

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer
(Vanliga söktermer: gick ner 40 kg på 4 veckor)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner