Hur man lär sig gymnastik med onlinekurser

1 min


Gymnastik är en av de svåraste och farligaste sporterna i världen. Det krävs speciell utrustning och experttränare för att du ska bli duglig. Men du kan lära dig grunderna själv utan att ha stor skaderisk.

Guide

Steg 1

Lär dig stretchningarna först Gymnastiken är bara möjlig när du har flexibiliteten. De vanligaste stretchningarna är höger, vänster och mitten spagaten, ”bridge” och ”pike”. Du kommer också vilja stretcha vaderna och förearmarna. Vuxna måste stretcha mer än barn eftersom de lätt kan få bristningar.

Steg 2

Hitta videon online med gymnastikgrunder. Tänk på att all utrustning i gymmet är specialiserat. Golvet som gymnaster använder har 4-tums fjädrar och är mycket mjukare än golvet. Barren är rörliga och böjbara, inte som barren på en skolgård. Alla event har en skummatta som är minst 4-tum tjock under dem för säkerheten.

Du kommer antagligen bara kunna utveckla några grundgolvövningar utanför gymmet. För de flesta betyder det här att hjula, rulla, stå på händer och göra halvvolter. Det är farligt att försöka göra volter utan att en proffs ser på. Men parkour idrottare och moderna dansare har lärt sig samma skickligheter utanför gymmet, så det är inte omöjligt.
Fokusera på att ha god hållning under varje övning. Fötter ihop, tår pekade, ben raka, osv. Använd videon som en guide.

Steg 3

Träna styrketräning. Förutom stretching kommer du behöva bli starkare för att dugligt visa på skickligheterna. Rekommenderade övningar är sit-ups, v-ups, pull-ups, hängande benlyft, bar-dips, push-ups och vadlyft.

Källor