Gör enkla Brylépuddingar

Ingredienser

3 dl mjölk
3 ägg
1 msk socker

Glasyr:
1/2 dl vatten
1 dl socker

Gör så här

1. Börja med att koka upp mjölken och låt den svalna.

2. Gör glasyren. Blanda vatten och socker i en vid kastrull eller stekpanna och rör tills det kokar upp och sockret smält. Koka på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt. Häll glasyren i 4 portionsformar och vrid formarna så bottnarna och kanterna täcks. Om det verkar besvärligt låt glasyren bara täcka botten. Använd grytlapp – sockret blir mycket hett!

3. Vispa samman mjölk, ägg och socker. Häll äggsmeten i formarna. Ställ dem i en ugnssäker form. Häll i varmt vatten så det står ungefär halvvägs upp runt formarna.

4. Sätt in i 150 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 45 min.

5. Låt puddingarna svalna eller kallna innan de stjälps upp. Servera ev med färska bär eller frukt.

Brylé på annat sätt:
Uteslut glasyren och grädda äggstanningen som ovan. Låt kallna och stjälp upp på fat som tål ugnsvärme. Strö farinsocker över puddingarna och ställ dem under het grill tills sockret får färg och bubblar. Servera genast.

Tags:

Date:

Before:

Lämna ett svar