Golf – utmärkt mental träning och motion

1 min


Golf är en vanebildande njutning, ett själstillstånd och en sport som kräver tålamod.

Fore! är ett av golfens mest vanligt förekommande utrop. Det betyder ungefär ”Se upp!” Fore är också ett nyckelbegrepp i inledningen till den här artikeln. Se upp, således. Golf är inget man ägnar sig åt utan att riskera total hängivenhet.

Läs gärna vidare, men vi vill redan här och nu varna för konsekvenserna. Varningen gäller dig som ännu inte provat. Du som gått några rundor, vet vad vi talar om. Jo, vi behagar skämta. Men bara en aning. Golf är nämligen så genialt enkelt och roligt att det engagerar snart sagt alla som provar på att slå några slag. Dina invändningar – ålder, kön, vikt, brist på bollsinne, tid, pengar, osv – kan du lämna därhän. Just du kan också!

Golf är en njutning, en sportdiciplin, en umgängesform och ett enastående motionstillfälle. Men framförallt är golf ett själstillstånd. Nu talar vi närvaro, absolut närvaro; Det är här och nu som gäller. Det är du och bollen och hålet därborta. Och ett slagfält, fyllt av utmanade möjligheter mellan er.

Golf är ett passionerat äventyr. Du vet aldrig hur det slutar. Men du ska spela golf för att du tycker det är roligt. Och du ska ha roligt när du spelar. Nöjet och njutningen är den grundläggande idén bakom spelet. Glöm inte att golf är ett passionerat själstillstånd.

Ge dig hän och njut av varje sällsynt ögonblick.