Frukt med passion

INGREDIENSEN

Passionsfrukten växer numera i de flesta tropiska och subtropiska områden och är känd i Sverige sen 1960-talet. Frukten kommer från passionsblomman och är ungefär lika stor som en golfboll.

HISTORIA

Passionsfrukten härstammar från Brasilien men växer numera i de flesta tropiska och subtropiska områden. Är känd här sedan 1960-talet.Det finns olika sorters passionsfrukter. Vanligast hos oss är purpurgrenadillan med mörkt rödbrunt skal. Maracuya är inte lika vanlig och har ett gult, tjockare skal. Kenya och Brasilien är största exportörer.

OM FRUKTEN

Den kommer som namnet antyder från passionsblomman. En mogen passionsfrukt har buckligt, eller snarare skrynkligt, skal och är ungefär lika stor som en golfboll.

Frukten ser inte mycket ut för världen men när man väl delar den öppnar sig en spännande värld med små kärnor i skimrande grönt och gult som var och en är omgiven av ett rosa fruktkött. Smaken är frisk och aromatisk, den påminner om hallon och apelsin.

NYTTA

Innehåller kalium och fosfor samt gott om kostfiber. Alltså riktigt nyttig, om man får tro Frukt & gröntfrämjandet.

I MATEN

Både fruktköttet och de mjuka kärnorna går att äta. Man skär frukten mitt itu och äter innanmätet direkt med en tesked eller gröper ur det till en sås att hälla över glassen. Man kan också köra fruktköttet i en mixer och använda det i en smoothie tillsammans med andra exotiska frukter. En perfekt drink med sydlig touché att servera i påskhelgen.
Varför inte samtidigt lyssna på Matteuspassionen som traditionellt inleder Stilla veckan med palmsöndagen (söndag före påsk).

Visste du att…

”Den blomma ur vilken passionsfrukten utvecklas, har en komplicerad uppbyggnad och den fantasifulle kan urskilja bland annat Kristi törnekrona och spikarna med vilka han fästes vid korset”.

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner