LISTA: Fördelarna med kompressionstights och shorts

1 min


Kompressionsshorts är figurpassande shorts som främst bärs av idrottare. De är formsittande shorts som bärs för att täcka kroppen från midjan till mitten eller nederdelen av låren. Kompressionstights och shorts är oftast gjorda av spandex. De är definitivt inte något man bär när man vill vara moderiktig.

Fördelar

Under träning kan idrottare uppleva skavsår och andra sår när musklerna i låren och skrevet gnids mot varandra. Kompressionsshorts bärs för att förhindra detta obehag. Kompressionsshorts utgör också ett stöd för midjan, låren och skrevet när du utövar fysisk aktivitet och träning.

Potential

Vissa idrottare menar att kompressionsshorts ger dem extra mycket energi. Genom att utsätta musklerna och hamstrings, som ofta skadas, för konsekvent stress slipper du göra av med den värdefulla energin, och musklerna skyddas också.

Ischias

Kompressionsshorts kan också erbjuda lättnad för den som lider av ischias eller ryggsmärtor. Genom att trycka på ischiasnerven, som sitter längs yttersidan av låret, tror man att kompressionsshorts förhindrar irritation mot denna känsliga nerv.

Extra skydd

Kompressionsshorts erbjuder en skyddande kupa för män och extra stöd för skrevet för kvinnor. Även om kompressionsshorts ska vara figurnära bör de inte vara begränsande.

Överhettning

Vissa kompressionsshorts erbjuder en extra fördel genom att de hindrar svett från att fästa på kroppen. Genom att stöta bort detta överflödiga svett minskar riskerna för skavsår och utslag.

Odör

Skydd mot odör är en extra fördel med vissa kompressionsshorts. Kontrollera lapparna med information för att lära dig om alla fördelar och se till att ta rätt storlek.