4 konkreta fördelar med att köra spinning (Särskilt nr 2!)

2 min


Cykling på stationära cyklar har varit en populär träningsform i många år. Det finns många olika märken att välja från för hemmaträning. De flesta gym och liknande har stationära cyklar. På grund av den låga skaderisken och användarvänligheten är cykling en aerobisk sorts träning som många personer väljer.

spinning stationär cykel

1: Användarvänlighet

Den stationära cykeln är lätt att använda och erbjuder träning med låg effekt. Den är perfekt för någon som just börjat träna igen, den som återhämtar sig från skador, och den som är överviktig.

Cykeln kan justeras till dina behov, oavsett om du vill cykla snabbt för att bränna kalorier eller välja en svårare inställning för att bygga styrka. Du kan använda cykeln hemma och träna när du har tid. Oavsett hur vädret utomhus är kan du fortfarande träna. Du kan läsa en bok eller se på nyheterna när du tränar.

2: Kardiovaskulära och generella hälsofördelar

Stationärt cyklarna är ett sätt att upprätthålla kardiovaskulär hälsa. Det kan minska risken för fetma, diabetes, högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Träning är generellt mycket bra för att lätta på stress och bygga uthållighet och generell styrka. Cykling kan hjälpa till att sakta ned åldrande och hjälpa dig sova bättre. Det hjälper dig också att upprätthålla rörelser i benen medan det hjälper lederna.

3: Tona muskler

Stationärt cyklande ger benen, höfterna och gluteus träning. Beroende på de inställningar du använder kommer du märka att cykeln kan hjälpa dig att tona musklerna och bygga styrka i de utsatta områdena.

4: Kaloriförbränning

Stationär cykling är inte den bästa övningen för viktnedgång, för det bränner inte ett högt antal kalorier. Ju längre du sitter på cykeln, desto mer kalorier kommer du att bränna, så minst 45 minuter rekommenderas. Med intervallträning, där du ökar takten under en viss tid, kan du bränna fler kalorier.

Typer av stationära cyklar

Det finns två huvudsorter av stationära cyklar. Den liggande cykeln är den som du oftast hittar på gym eller köper för hemmabruk. Den liggande cykeln försätter dig i en lutande position med raka ben. En spinningcykel är den som du hittar på ett cykelgym eller på spinningklassen. Den här cykeln är mer som en riktig vägcykel och låter dig spänna fast dig i pedalerna.

Källor