Fördelar med benpress och förbrända kalorier

2 min


Även om du tränar dina biceps och magmuskler för att visa upp dem på stranden gör stärkande av dina quadriceps mer för din atletiska prestanda och generella hälsa än bara ett snyggt utseende. Du kan bygga upp benmusklerna genom flera olika övningar, men om du går med i ett gym får du tillgång till maskinen benpress och kan bygga muskler mer effektivt. Styrketräning är inte ett snabbt sätt att bränna kalorier, men att öka muskelmassan kan så småningom vara bra för din förmåga att bränna fett.

Benpress

Många gym har en benpressmaskin som du kan använda för att bygga upp styrka i benen. Dessa maskiner kan variera lite beroende på deras ålder och tillverkare. Vanligtvis anger du den önskade vikten och sitter i maskinen, placerar fötterna på fötternas plattform, och sträcker ut benen för att pressa plattformarna och vikterna bort från din torso. Stanna precis innan du låser knäna och böj långsamt benen för att återvända till plattformen och lägga vikterna i deras startposition.

Muskeltillväxt

En av de största fördelarna med benpress är dess förmåga att bygga benmuskler. Denna övning arbetar främst med dina quadriceps, de stora musklerna på framsidan av varje överben. Sekundära muskler som involveras i denna övning är, enligt Bodybuilding.com, vaderna, gluteus, och hamstrings. Dina vader och hamstrings sitter i varje ände av underbenen och överbenen, medan gluteus sitter i skinkorna.

Andra fördelar

Att bygga upp musklerna i kärnan och gluteus ger dig mer än bara visuella fördelar. Peak Performance noterar att den styrka i underkroppen som du bygger med denna övning går att användas i princip alla sporter, särskilt de som involverar hopp. MayoClinic.com rapporterar att styrketräning kan förbättra styrkan i dina ben, öka din uthållighet, och reducerar symtomen av vissa hälsoproblem, till exempel artrit. Bodybuilding.com menar att styrketräning kan minska risken för hjärtinfarkt och förbättra humöret.

Förbrända kalorier

Harvard Medical School att styrketräning inte bränner kalorier på samma sätt som aerobisk träning, vilket gör benpress till ett ineffektivt sätt att bränna fett. En person som väger 70 kilo bränner bara 112 kalorier på 30 minuters viktträning. Med tiden kan du dock öka muskelmassa och därmed bränna fler kalorier i alla faser av livet. WeightLossResources.co.uk rapporterar att styrketräning kan höja din basala metabolism med så mycket som 15 %, vilket betyder att du bränner fler kalorier även när du är inaktiv.

Källor