Fluidity Fitness vs. Bar-metoden

3 min


Fluidity och Bar-metoden baseras på Lotte Berk-metoden, precis som andra stångbaserade träningsmetoder. Dessa metoder gör att man lättare kan uppnå en dansares fysik. Rörelserna är små och precisa, med många repetitioner för att arbeta med musklerna och forma dem. Även om det hävdas att konditionsträning är en del av dessa metoder är det bara en myt, för man tränar inte aerobiskt under dessa pass. Det kan vara så att pulsen stiger sporadiskt, men inte tillräckligt länge för att höja pulsen aerobiskt under en längre tid.

Fluidity: bakgrunden

Fluidity grundades av Michelle Austin 1999, och hon använde sin bakgrund som instruktör för Lotte Berk-metoden. Denna metod kombinerar traditionella övningar vid balettstången med mer fokus på anatomi och rörelser för att få en strömlinjeformad kropp. Träningen fokuserar på musklernas integration genom att låta dem arbeta tillsammans, vilket behåller deras naturliga rörelser. Bäckenet är alltid i en neutral position, så att ryggraden får fullt stöd. De här klasserna ägde rum på Reeboks klubb i New York City för första gången. Stången som användes var en originalprodukt som designats av en ingenjör. Den stöder upp till 136 kilo och kan köpas för hemmabruk, tillsammans med DVD-filmer, accessoarer och näringstillskott.

Magen upp till stången

Burr Leonard var också en elev och instruktör för Lotte Berk innan hon grundade Bar-metoden år 2000, och öppnade sin första studie i San Francisco. Bar-metoden kombinerar olika element från dans, yoga och Pilates med vetenskapen bakom fysioterapi, för att skapa långa, smala och lyfta muskler genom isolering och muskeltrötthet. Övningarna bestäms noggrant, och sekvenser är en viktig del av träningen. Många övningar sker genom att luta bäcken, och dra gluteus under höfterna för att bättre kunna arbeta med de aktuella musklerna. Kurserna hålls främst i mindre studior över hela landet, och de finns främst i lite dyrare områden. Man kan också köpa DVD-filmer och accessoarer på webbplatsen.

Är stången skillnaden?

Fluidity är den enda av dessa metoder som har varumärkesskyddad utrustning med en justerbar stång. DVD-filmer för Bar-metoden visar att deltagare byter ut stången mot en stol. Fluidity fokuserar på att arbeta med den bakre delen av kroppen mer än den främre, eftersom man tror att vardagliga aktiviteter som att sitta på en stol i flera timmar kan göra ryggmusklerna svagare. Fluidity arbetar med musklerna i en position där ditt bäcken är neutral, istället för att vika det under dig som man gör med Bar-metoden. Fluidity är emot att isolera musklerna och använder istället kroppen för att stärka armarna, utan att använda fria vikter. Bar-metoden använder vikter för överkroppen, isolerar muskler, och tröttar ut dem genom repetitiva moment. Fluidity har en bit om näring i sitt program, och det har inte Bar-metoden.

Vad är bäst?

Båda träningssätt verkar vara populära och har många anhängare, framför allt kvinnor. Närhet är en viktig faktor när det gäller att välja träningssätt, eftersom många människor väljer klasser i deras närhet. Den som inte kan gå på en klass på grund av läge, tid eller kostnad kan köpa DVD-filmer. Allt handlar om vad man föredrar. Vissa kanske uppskattar att de inte behöver köpa utrustning för att kunna träna. Andra kanske tycker att vissa övningar är svåra att utföra och föredrar det ena träningssättet framför det andra. Du kommer behöva lägga ner lite tid på din träning, oavsett vad du väljer för att uppnå ett resultat. Tre till fem klasser i veckan är en vanlig rekommendation. Resultat varierar, och din kost är en viktig del i att nå resultat.

Källor