Hur man blir av med fett på magen & kärlekshandtag med stabilitetsboll

2 min


Magfett och kärlekshandtag kommer precis ovanför höfterna och kan inte bara göra att dina kläder ser hemska ut, men ett överskott av fett, kan leda till problem som ryggsmärta och en ökad risk för diabetes. Även om det finns gott om övningar som isolerar detta område, är de mest effektiva övningar de som arbetar bålen i dess helhet, genom olika rörelsemönster. Att lägga till en stabilitetsboll till bålövningar kommer inte bara hjälpa dig att bli tonad snabbare – du kan förvänta dig att se en förbättrad bålstabilitet, balans och rörelseomfång. Kombinera dessa övningar med konditionsträning och ett reducerat kaloriintag för bästa resultat.

Vrid överkroppen med stabilitetsboll

 1. Finn ett cirka 2 meters ledigt utrymme och sitt på en stabilitetsboll.
 2. Stabilisera dina bålmuskler genom att dra in naveln mot ryggraden och gå ner 30 cm i taget för att sänka din kropp på bollen, vilket bildar en bro med bollen.
 3. Placera fötterna höftbrett isär med knäna böjda i 90 graders vinkel ovanför anklarna. Spänn dina sätesmuskler för att lyfta överkroppen parallellt med golvet. Sträck armarna över axlarna.
 4. Vrid överkroppen tills armarna är parallella med golvet och du balanserar på bollen på ena axeln. Pausa.
 5. Vrid tillbaka till utgångsläget innan du fortsätter till den andra sidan. Upprepa åtta till 10 reps på varje sida.

Stabilitetsboll för sneda magmuskler

 1. Ta en stabilitetsboll och placera den 3 till 4 meters avstånd från en vägg. Med benen i riktning mot väggen, ligg på höger sida över mitten av bollen.
 2. Förläng båda benen och med höger ben framåt, placera dina fötter med hälen och tårna mot en vägg. Öka din balans genom att bredda utrymmet mellan fötterna.
 3. Justera dig själv, och bollen, om det behövs, så din höft är två till fem cm under toppen av bollen. Placera båda händerna bakom huvudet och dra ihop dina magmuskler.
 4. Spänn ryggraden uppåt så långt som möjligt utan att böja knäna eller vrida bålen. Pausa en stund.
 5. Sänk din kropp tillbaka tills överkroppen är parallellt med golvet; upprepa 10 till 12 reps.

V-sittposition med rotation på stabilitetsboll

 1. Håll en stabilitetsboll och sitt på golvet med knäna lätt böjda och fötterna vilande på hälarna.
 2. Stabilisera din bål genom att dra naveln in mot din ryggrad och räta ut ryggen. Luta dig tillbaka för att balansera på svanskotan och sträck ut armarna parallellt med låren.
 3. Vrid överkroppen till höger och försök att röra bollen mot golvet utan att låta knäna vinklas ut i motsatt riktning. Pausa innan du återgår till utgångsläget.
 4. Utför på vänster sida och upprepa åtta till 10 reps.

Tips & Varningar:

 • Tänk på att punktförbränning inte fungerar, så att försöka förlora fett runt midjan genom att bara arbeta din mage är inte tillräckligt. För att förlora magfett bör du kombinera regelbunden konditionsträning med en välbalanserad kost. Utför 150 till 300 minuter per vecka av måttligt intensiv aerob träning.
 • Rådgör med din läkare innan du påbörjar dessa övningar om du lider av kroniska ryggsmärtor

Källor