7 Steg: Hur du gör egna skivstänger & vikter (Billigt!)

2 min


Att göra sin egen utrustning är ett billigt sätt att förbättra din fysik. Även om kommersiell utrustning är säker och effektiv kan den vara dyr i pris. Ett sätt att göra sin egen utrustning är att använda betong. För att göra din egen skivstång kommer du behöva betong och sand.

skivstänger

Guide

Steg 1

Gör en låda av fyra bitar, med träbrädor på 5x15x60 cm. Gör hörnen fyrkantiga och använd fyra spikar per hörn för att säkra lådan. Lägg den färdiga lådan på en arbetsplats täckt av en presenning.

Steg 2

Häll 2,5 kilo sand på presenningen, inuti trälådan. Lägg till vatten så att sanden blir fuktig och bibehåller sin form, men låt inte vattnet flöda över. Jämna till sandens yta i samma nivå som trälådan. Använd en extra bräda för att göra detta.

Steg 3

Rengör insidan av en konservburk. Lägg den öppna änden i mitten av sanden tills den är cirka 5 cm från botten. Ta bort burken. Använd en sked för att få ut sanden som är i hålet efter burken. Var försiktig så att du inte förstör väggarna som burken skapade. Det här är skissen till din skivstång.

Steg 4

Tryck ett stålrör om 2-4 cm i diameter som är 122 cm långt i den bildade cirkelns mitt. Tryck ner den mot basen på arbetsplatsen så att röret står upp. Detta kommer bilda ett hål i stångens mitt. Om nödvändigt, stöd stången med en hylla eller ett bort. Det behöver stå helt vertikalt mot arbetsytan.

Steg 5

Häll färdig betong i sandformen. Förbered betongen enligt instruktionerna på paketet. Mängden som behövs varierar beroende på formen du skapat. Betongen bör vara fuktig men inte våt.

Steg 6

Låt betongen sätta sig. Det kan ta tre till sju dagar, beroende på vilken miljö du arbetar i. Ta bort betongvikten från sanden och borsta bort den sand som eventuellt finns kvar på betongen.

Steg 7

Upprepa steg 2 – 7 med samma för att skapa en vikt på den andra änden.

Tips & Varningar

Anpassa sandcirkelns storlek för att göra en större, tyngre vikt med rörets ände.

Källor