Hur du gör din egna Kettlebells hemma billigt (ca 100 kr!)

1 min


Även om träning med kettlebells effektivt stärker hela kroppens muskler och arbetar med det kardiovaskulära systemet kan det vara dyrt att köpa kettlebells, särskilt om du vill ha flera stycken med olika vikter. Du kan göra dina egna, justerbara kettlebells betydligt billigare: cirka 100-200 kronor, och ett besök på köpcentret.

Köp ett rör som är cirka 2×20 cm, två sömlösa rör om 2×10 cm, en T-korsning på 2 cm i diameter, en golvfläns på 2 cm, och en tång. Du kommer även att behöva viktplattor. Vikterna kan bytas ut i enlighet med framsteg du gör rent styrkemässigt och olika övningar.

Kettlebells

Att bygga en egen kettlebell

För att bygga handtaget bör du skruva i de två sömlösa rören i T-korsningens handtag. De två rören förlänger T-korsningen för ett mer bekvämt grepp. Skruva sedan det 20 cm långa röret i T-korsningens enda skaft. Det längre röret kommer förlänga armen på din kettlebell och det kommer vara här som enheten kommer ha vikterna. Lägg dina viktplattor på det 20 cm långa rörets öppna ände och skruva sedan på golvflänsen på rörets nedre del för att hålla vikterna på röret. Du kan skruva loss golvflänsen när du vill ändra vikten.

Slutligen, fäst klämman på det 20 cm långa röret, precis ovanför viktplattorna, för att säkerställa att de hålls på plats när du svingar eller lyfter din hemmagjorda kettlebell.

Källor