Hjälper distanslöpning till att få en platt mage?

2 min


När du springer på en bana, så kanske du främst känner fördelarna av träningen i dina ben och höfter. Men löpning kan spela en viktig roll när det kommer till att minska fettet i hela kroppen, vilket också betyder att den kan hjälpa dig att få en platt mage så småningom. Alla är dock olika, och hur mycket du måste springa för att gå ner i vikt beror på din nuvarande vikt och hur mycket kroppsfett du har.

Minskning av kroppsfett

Oavsett hur många crunches du gör, så kan du inte minska på fettet på ett specifikt ställe på kroppen. Genom att springa bränner du kalorier för att få energi, och om du bränner tillräckligt med kalorier, så kommer du att börja förlora fett överallt, även på magen. Med den rätta träningsrutinen eller en kombination av träning och dietändringar, så kan du generellt sett förvänta dig att tappa ett eller ett halvt kilo per vecka.

Bygga muskler

När du har blivit av med fett runt magen, så kanske den inte ser mycket annorlunda ut om du inte bygger muskler på samma gång. För att få en tonad tvättbräda så måste du också göra styrketräning som riktar in sig på magen. Testa övningar som crunches på en träningsboll, crunches på cykel, crunch på kaptenens stol och omvänd crunch. Enligt American Council on Exercise, så är dessa magövningar de mest effektiva.

Hur mycket träning?

Ju längre du springer och ju oftare, desto mer vikt kan du förlora. The Centers for Disease Control and Prevention råder att, om du utför intensiv träning som löpning, så behöver du generellt sett ungefär 75 minuters träning per vecka. Men om du försöker gå ner i vikt och inte bara försöker hålla dig frisk, så rekommenderar MayoClinic.com upp till 300 minuters träning per vecka. Långdistanslöpning kan hjälpa dig med att nå det här målet eftersom du kommer att spendera mer tid med att springa än du skulle om du bara sprintade.

Hälsosam kost

Även om du tränar magmusklerna ordentligt och löper varje dag, så kanske du inte märker en skillnad om du inte också har en hälsosam kost. För att gå ner i vikt så måste du åstadkomma ett kaloriunderskott. Detta betyder att du måste bränna fler kalorier än du får i dig, och för varje halvt kilo som du vill gå ner, så måste du bränna 3 500 kalorier. Att springa kräver energi i form av kalorier, dock, så undvik dieter och att svälta dig själv. Istället för detta kan du skippa snacks med många kalorier och sötade drycker och sikta på att äta flera små, hälsosamma mål genom dagen.

Källor