Hur man bränner 500 kalorier på löpbandet

2 min


När du springer utomhus, måste du ofta brottas med dåligt väder, trafik och kanske någon skällande hund. Att springa på ett löpband, tar bort dessa distraktioner och låter dig koncentrera dig på din uppgift att bränna kalorier för att bygga en sundare kropp. Din vikt och hastighet och varaktigheten av din träning spelar en roll i att hjälpa dig att bränna 500 kalorier under din träning på löpbandet.

Lutning

Även om du drastiskt kan öka lutningen på löpbandet för att öka utmaningen av din träning, ställ alltid in lutningen till 1 procent innan du börjar träna. En 1 procent lutning simulerar luftmotståndet som du skulle få under en löpning utomhus, men inte får på ett löpband utan lutning. Det amerikanska National Library of Medicine konstaterar att en ökning på 1 procent kompenserar för energiförbrukning som förloras när du springer inomhus kontra utomhus. Att öka lutningen är viktigt för att hjälpa dig att exakt uppskatta hur många kalorier du bränner.

Förbrända kalorier av att gå

Varken Harvard Medical School eller HealthStatus skiljer mellan kalorier du bränner utomhus kontra på ett löpband, men förutsatt att du ökar lutningen till 1 procent, kommer din energiförbrukning på ett löpband att motsvara det som du upplever utomhus. Om du föredrar att gå på löpbandet för en lågt belastande, måttlig träning, kommer du att bränna fler kalorier om du väger mer. Enligt Harvard Medical School , kommer en 85 kg:s person bränna 200 kalorier under en 30 – minuters promenad i en takt av 6,43 km/h. Denna person skulle behöva gå under 75 minuter för att bränna 500 kalorier. Om du väger 70 kg, kommer du bränna 167 kalorier på 30 minuter på att gå vid 8 km/h och det skulle ta dig ca 90 minuter att bränna 500 kalorier.

Förbrända kalorier av att springa

Oavsett din vikt, kommer det inte alls att ta dig lika lång tid att bränna 500 kalorier på löpbandet när du springer. En 85 kg:s person kommer att bränna 444 kalorier på 30 minuters löpning vid 9,65 km/h, medan en 70 kg:s person kommer att bränna 372 kalorier under en löpning av samma längd och hastighet. Det kommer att ta en 85 kg:s person 34 minuter att bränna 500 kalorier, medan en 70 kg:s person kommer att behöva springa i nästan 41 minuter för att förbruka 500 kalorier.

Spåra Kalorier

Att gå eller springa på ett löpband är idealiskt eftersom maskinen spårar sådana uppgifter som din hastighet och längden på träningen. Löpbandet följer också hur många kalorier du bränner, men akta dig från att fullt lita på denna information. Om löpbandet inte kräver att du lägger in din vikt, kommer uppgifterna inte vara lika noggranna som en maskin som kräver din vikt. Dessutom kommer du bränna fler kalorier om du undviker att använda ledstängerna som stöd. I en artikel i ”Shape” tidningen, varnar Auburn University professor Michele Olson att du kan omedvetet minska din kaloriförbrukning med upp till 40 procent genom att luta dig på räckena.

Källor