Bönsallad med salami

Ingredienser

ca 250 g skärbönor eller haricots verts
2 – 3 tomater salt, peppar
6 – 8 skivor salami
ca 50 g fetaost
några oliver, gärna vitlöksmarinerade
1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
färska basilikablad

Gör så här

1. Skär bönorna i bitar och koka dem lätt mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten så att de behåller sin färg.

2. Skär tomaterna i skivor. Varva tomat och bönor i ugnssäker form. Salta och peppra. Dela ev korvskivorna. Stick in skivorna mellan grönsakerna i formen. Dela osten i bitar och lägg på dem och oliver.

3. Sätt ugnen på högsta grillvärme. Hacka vitlöken och fräs den snabbt i oljan. Blanda i vinägern och häll allt över grönsakerna. Sätt in formen under grillen någon minut. Servera genast med vitt bröd, gärna värmt.

Lämna ett svar