Kan man bli av med underarmsfett genom att springa?

2 min


Löpning är bra för kroppen – det är ingen tvekan om saken. Men det är inte alltid som du får alla de hälsofördelar som du vill ha. Om du vill förlora fett för att bli kvitt slappa underarmar så kommer löpandet att hjälpa – men det är endast en del av lösningen.

Spot Reduction

Spot reduction – det vill säga, att bli punktförbränning på ett specifikt ställe – låter som en underbar sak. Men det går tyvärr inte att bli kvitt fett på ett exakt ställe, som till exempel dina underarmar. Om du vill förlora fettet under dina armar, så måste du bli kvitt med kroppsfett rent generellt. Detta kan ta tid, beroende på hur mycket överskottsfett som du har, men så småningom så kommer du att bli kvitt de där slappa armarna.

Fördelarna med löpning

Enligt NetWellnes – en sida med hälsoinformation som produceras av University of Cincinnati, Ohio State University och Case Western Reserve University – kan hjälpa dig att minska slappa underarmarna med en bra träningsplan. Du bör inkludera 30 minuters träning på lagom intensitet, som lätt löpning, i din rutin åtminstone tre gånger i veckan.

Löpning och fettminskning

Att springa i en måttlig takt på 8 km/h, så kan en person på 73 kilo bränna ungefär 606 kalorier per timme. Du behöver bränna ungefär 3 500 kalorier för att tappa ett halvt kilo fett, så i den takten måste du springa i nästan sex timmar sammanlagt. För en person på 90 kg, så ökar kaloribrännandet till 755 kalorier per timma. Vid det laget skulle det ta med än fyra och en halv timme för att tappa ett halvt kilo fett.

Att äta hälsosamt

Trots att löpning kan hjälpa till att få dina armar att bli mindre slappa, så kommer det inte vara effektivt om du får i dig kalorierna som du bränner igen. Enligt NetWellness, så är en ”sund, välbalanserad kostplan viktig för att kunna minska kroppsfettet”. Träffa din doktor eller dietläkare för att få ett skräddarsytt schema som passar dina behov. Men rent generellt sett bör du skapa ett kaloriunderskott genom att minska ditt kaloriintag och öka din träning för att gå ner i vikt. Ett säkert kaloriunderskott är mellan 500 till 1 000 kalorier per dag. Detta innebär en viktminskning på ett halvt till ett helt kilo per vecka.

Källor