4 Steg: Hur man blir mycket bättre på att springa

1 min


Snabba springare har högt värde i sporter som fotboll och basket. Om du springer snabbt kommer många tycka att du är i bättre kondition än de som springer långsammare än du gör. Att vara snabb är delvist ärftligt. Men om du inte är särskilt snabb kan du träna upp dig för att öka farten. Med träning och regelbunden övning kan du börja vinna tävlingar och dina lagkamrater kommer börja se dig som en viktigt medlem i laget.

Guide

Steg 1

Spring ett bestämt avstånd på tid minst fem gånger i veckan. När du blir snabbare, öka gradvist avståndet som du springer varje dag. Till exempel, om du sprang en mile varje dag i en vecka och din tid var i snitt fem minuter, försök springa två miles varje dag nästa vecka. Du kommer inte bara öka din fart, utan också din styrka och uthållighet.

Steg 2

Spring i en backe tio gånger, minst en gång i veckan. Att göra det kommer stärka dina ben eftersom du jobbar mot tyngdkraften. Gå upp för backen istället för att springa dem första gångerna. Att stärka dina muskler kommer göra att du springer snabbare.

Steg 3

Gå ner i vikt om du är överviktig genom att motionera och äta färska frukt- och grönsaker, protein, calcium och sädesslag. Ha på dig lätta, lösa kläder när du springer. Ju mindre vikt du bär på, ju snabbare du kommer springa. Undvik att få för stor muskelmassa, eftersom det kommer sakta ner dig.

Steg 4

Värm upp musklerna innan du springer. Jogga innan en tävling i fem till sju minuter och stretcha. Du kommer springa snabbare i början på tävlingen om dina muskler redan är avslappnade och redo att jobba.

Källor