Bär simglasögonen som proffsen (och slipp klor i ögonen)

2 min


Glasögon är en viktig del av såväl tävlingssimning som fritidssimning. Att vara i poolen länge kan orsaka irritation i ögonen på grund av rengöringskemikalierna, det vill säga klor. Att bära simglasögon i poolen skyddar ögonen och låter dig se under vatten, vilket gör det mycket säkrare att leka i vattnet. Innan du hoppar ner i vattnet är det viktigt att prova glasögonen och se till att du bär dem korrekt och att de passar ordentligt.

simglasögon

Du borde överväga att köpa simglasögon som kommer som ”fog proof” för att minimera imma på dina googles. Fog proof är ett bra val eftersom det är ett så vanligt problem som människor har med sina simglasögon. Ofta när folk kommer upp ur vattnet så kommer de att upptäcka att deras glasögon är immiga. Det kan göra det svårt att se.

Det kan vara särskilt frustrerande eftersom du vill kunna se till riktning eller nåt på botten, men på grund av dimman så kan du inte se någonting. En annan sak som du vill söka efter är huruvida simglasögonen kommer att hålla vattnet borta. Ofta beror detta på din huvudform mm.

Guide

Steg 1

Köp ett par simglasögon från en sportbutik. Se till att du väljer en storlek som passar dig (barn behöver t.ex. barnstorlekar). Om du bär glasögon eller linser till vardags vill du kanske hellre köpa särskilda simglasögon från din optiker.

Steg 2

Håll glasögonen mot ögonen. Dra det elastiska bandet över huvudet och låt det vila runt hjässan, precis ovanför öronen. Testa bandets standardinställning.

Steg 3

Justera det elastiska bandet efter behov, genom att använda spännena på var sida. Dra åt spännena för att göra bandet mindre, och lossna det för att göra det längre.

Steg 4

Prova glasögonen efter att du justerat bandet, och justera det igen om så behövs.

Steg 5

Ta på dig glasögonen, först över ögonen och sedan genom att dra bandet runt huvudet. Justera glasögonen över ögonen och se till att de sitter åt runt ansiktet innan du hoppar i vattnet.

Källor