Bästa armhävningarna? Jämförelse: På knogarna vs Vanliga

2 min


Armhävningar är en effektiv övning som du kan göra nästan var som helst, och den tränar ett antal muskelgrupper i överkroppen. Som en övning med kroppsvikten, kan armhävningar användas för att utveckla funktionell styrka och flexibilitet. Liksom många andra övningar, finns det flera sätt att utföra armhävningar. Till exempel är vanliga armhävningar enkla att utföra och kräver inte några särskilda överväganden; armhävningar på knogarna, å andra sidan, är svårare och inte en idealisk övning för alla.

Armhävningar

Armhävningar på knogarna

Armhävningar på knogarna är en variant av vanliga armhävningar där, i stället för att placera handflatorna platt mot golvet, så knyter du nävarna och placerar dina knogar på golvet. Dessutom hålls armarna närmare kroppen, nästan som vid en bänkpress med smalt grepp. Denna variation engagerar handlederna mer effektivt, eftersom de bär mer av kroppens vikt under dina repetitioner. Detta beror på det faktum att handlederna inte är böjda. Armhävningar på knogarna engagerar även underarmarna och stressen av att stödja din kroppsvikt på knogarna hjälper om du tränar kampsport, genom att skärpa upp knogarna och förbereda dina nävar för sparringaktiviteter.

Vanliga armhävningar

Vanliga armhävningar tränar deltoideus, triceps och den yttre delen av bröstmusklerna. De platta handflatorna placeras på golvet något bredare än dina axlar, med den största delen av din kroppsvikt på fingertopparna när du utför dina reps. Vanliga armhävningar tränar också trapezius, latissimus dorsi och nedre delen av ryggen stabiliserar i övningen. Den böjda positionen i handleden kräver att dina axlar och dina triceps bidrar med huvuddelen av den energi som krävs för att driva dig upp och ner från marken.

Jämförelse

Den mest effektiva typen av armhävning är den du får de bästa resultaten från att utföra. Om du boxas eller om du sparrar i någon form av kampsport kommer armhävningar på knogarna hjälpa dig att utveckla funktionell styrka för sparring och samtidigt träna upp dina handleder och knogar. För dem som inte deltar i kampsport, kommer vanliga armhävningar sannolikt att vara tillräckligt. Om du är ny på styrketräning och gör armhävningar, börja med den vanliga versionen först tills du har perfekt form innan du gör några variationer.

Överväganden

Om du väljer armhävningar på knogarna, hitta en mjuk, slät yta, såsom mattor eller en gymmatta. Trägolv, betong och asfalt kan orsaka skada på knogarna och händer. För att öka svårigheten av oberoende av typ av armhävning, bär en viktväst. Ytterligare en variation istället för att använda dina knogar, är att använda armhävninghandtag för att ge samma arm- och handledsvinkel utan att stressa knogarna. Detta ger dig fördelarna med armhävningar på knogarna utan någon av nackdelarna.

Källor