Militärträning som jägarförbanden 75th Rangers i USA

2 min


USAs Army Rangers är en specialstyrka och flygvapenstyrka som jobbar dag och natt i alla terränger och förhållanden. 75th Ranger Regiment är erkända för sin tuffa fysiska träning som håller soldaterna i toppkondition för utmaningarna de möter på uppdrag runt om i världen.

Army Ranger personliga konditionstestet

Innan de får börja på Rangerskolan kräver Armén att alla kandidater ska kunna utföra minst 49 push-ups på två minuter, 59 sit-ups på två minuter, sex pull-ups, springa 2 miles på under 15:12, och fem miles på 40:00 och gå 16 miles i terräng med en ryggsäck på 65 pund på 5:20:00. Du måste möta dem här kraven innan du försöker dig på någon av Rangerträningsprogrammen.

Uthållighetsträning

En stor del av Rangerträningen fokuserar på att öka uthållighet eftersom Rangers ofta måste färdas långa avstånd snabbt till fots. För att öka din uthållighet börja med att springa och gå växelvis i tre miles tre gånger i veckan. Spring i en minut. Gå i två minuter. Varje vecka testa att öka din springtid med 15 sekunder och minska gångtiden med 15 sekunder. När du kan springa tre miles utan att stanna börja öka avståndet med en halv mile varannan vecka till du springer fem miles tre eller fyra gånger i veckan.

Ruckträning

Rangers bär oftast 50 till 70 punds ryggsäckar med uppdragsspecifik utrustning. För att inte riskera skada, börja inte din träning med att gå med en 50 pundssäck. Börja med en tom ryggsäck och gå i tre miles i snabb takt i kängor. Gör det här en gång i veckan utöver din löpträning med stabila löparskor för långdistans. Lägg till 10 pund i veckan tills du kan gå lätt i tre miles med 50 pund. Börja då öka avståndet med en halv eller hel mile framtill att du kan gå 16 miles i terräng med 50 pundslasten.

Överkroppskonditionsträning

Rangers måste trycka, dra och förflytta sina kroppar över och under olika hinder. Kroppsviktsövningar hjälper dig bygga upp styrkan, muskeluthålligheten och koordinationen du behöver. Tre gånger i veckan gör 100 push-ups, 100 sit-ups och 20 pull-ups. Du kan bryta ner hela antalet till flera mindre set om det behövs, så länge du får ihop rätt antal upprepningar totalt. Till exempel kan du göra 10 set om 10 push-ups eller 20 set om fem eller till och med fem set om 20. Ditt mål är att klara av alla upprepningar i ett set. Gör överkroppskonditionsträningen före du springer i en vecka, och efter du springer nästa vecka. Du märker att träningen är svårare efter du sprungit.