Ingredienser
4 kycklingbröst
Salsa:
1 mogen avokado
1 liten röd paprika
2 tsk pressad citron eller lime
1-2 msk tomatpuré
1 krossad vitlöksklyfta
ca 1/2 tsk salt
lite svartpeppar
Gör så här
1. Börja med salsan. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet och skär det i små tärningar. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Blanda avokado och paprika med tomatpuré, vitlök, citron eller lime, salt och peppar.
2. Lossa skinnet på kycklingbrösten och stoppa in grönsaksblandningen under skinnet. Salta och peppra lite på kycklingbitarna och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Sätt in fatet i 200 ugnsvärme, i mitten av ugnen, och stek tills kycklingköttet är färdigt, 25-30 min.
Servera med ev överbliven salsa, tortillachips och en blandad sallad. Avokadosalsan är också god att servera till grillad kyckling.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.