Bästa Vinterjackorna 2018 – Dam & Herr

Senast uppdaterad 2018-01-13

100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller reklam i form av annonslänkar från Outnorth, Black Snow, Stayhard • Läs våra användarvillkor

En bra vinterjacka är ett plagg som kan hjälpa dig att stå emot kyla, vind och snö eller regn. Den bör innehålla tjock isolering så att din kropp är varm även när den inte är i rörelse, till skillnad från vissa av de lättare isolerade jackor som vi jämfört (och de vi själva testat) i våra andra guider. Här hittar du allt du behöver veta för att köpa den bästa, billigaste vinterjackan.

Bästa Vinterjackorna 2018 – Dam & Herr [Bäst i Test]

NamnPrisuppgiftOmdömeVarumärkeViktSummering
Sail Racing Glacier Bay Parka (Herr) Vinterjacka

Sail Racing Glacier Bay Parka (Herr) Vinterjacka

 

Visa pris ➼Större bild5 Star Average Rating Sail Racing[BÄST I TEST inom Vinterjackor Herr, enligt användarrecensioner] Sail Racing Glacier Bay Parka är en riktigt varm och skön herrparka gjord i vatten- och vindtätt 2-lagers Gore-Tex blandat med stretchtrådar för bättre komfort och rörelseförmåga. Glacier Bay Parka är utrustad med Thermolite-stoppning, vilket håller dig varm och torr på insidan och gör den till en perfekt parka för både höst och vinter.
Patagonia Tres 3-in-1 Parka (Dam) Vinterjacka

Patagonia Tres 3-in-1 Parka (Dam) Vinterjacka

 

Visa pris ➼Större bild4 Star Average Rating PatagoniaMycket mångsidig jacka som egentligen är tre jackor, vilket gör den perfekt för alla lägen. Ytterjackan är gjord i tåligt H2No 2-layer polyester med en vattentät/andningsbar barriär och en justerbar, avtagbar huva samt den värmande innerjackan är fylld med högkvalitativt dun.
Patagonia Tres 3-in-1 Parka (Herr) Vinterjacka

Patagonia Tres 3-in-1 Parka (Herr) Vinterjacka

 

Visa pris ➼Större bild4 Star Average Rating PatagoniaPatagonia M’s Tres 3-in-1 Parka är en mycket mångsidig jacka som egentligen är tre jackor, vilket gör den perfekt för alla lägen. Ytterjackan är gjord i tåligt H2No 2-layer polyester med en vattentät/andningsbar barriär och en justerbar, avtagbar huva samt den värmande innerjackan är fylld med högkvalitativt, spårbart dun.
  • Tabellen innehåller enbart produkter som baseras på redaktörens egen bedömning, åsikter och erfarenheter.
  • Återförsäljare som anges på Reportr.se är oberoende tredje part. Inget varumärke, återförsäljare eller annan aktör har påverkat urvalet, såvida inget annat anges.
  • Reportr.se erhåller provision på försäljning som sker via vissa länkar på Reportr.se, vilket finansierar driften av webbplatsen.
  • Guiden är ej beställd eller har varit föremål för ersättning vad gäller framtagandet.

Köp rätt vinterjacka för dina aktiviteter

De tunnare isolerade lagren är ofta en del av ett integrerat system av lager, för att ge användaren ultimat komfort att hantera värme och svett under vinteraktiviteter. Jackorna i denna översyn, är avsedda att användas som en överrock, med få eller inga varma lager som behövs under.

En bra vinterjacka behöver hålla dig och isoleringen torr, och bör ha ett vattentätt yttre skal som andas. Förutom att vara funktionell i en kall miljö, tenderar dessa jackor också att ha ett längre snitt och mer uppmärksamhet ägnas åt hur de kommer att se ut på vardagliga eller mer formella tillfällen. I motsats till sina lätta motsvarigheter som används för idrottsgrenar i kallt väder, innehåller dessa modeller ofta många fler funktioner som utökar deras komfort och användbarhet, eftersom vikten inte är det viktigaste.

Typer av vinterjackor

Det finns många olika typer på marknaden, från eleganta isolerade plagg till tekniska ”fluffiga” avsedda för olika vintersporter. Vi kommer att bryta ner de olika typerna nedan och ge dig några viktiga faktorer att titta efter.

Teknisk

Vad som gör en vinterjacka ”teknisk” är inte bara en skarp färg som passar rätt in på Mt Everest Bascamp. Ett tekniskt plagg har vanligtvis en mer atletisk, trimmad passform som gör det möjligt för mer atletiska rörelser, och tillhörande funktioner är utformade för att stödja dessa atletiska rörelser eller aktiviteter. Funktioner som en teknisk modell kan ha men som en vanlig modell inte har är inre ficka för vattenflaska, huvor som passar hjälmar, kompatibla blixtlås för klättersele, och mer hållbara material som placerats i områden som slits mycket. Kan du bära en teknisk jacka i en ledig miljö? Javisst! De flesta tillverkare erbjuder även dessa plagg i mer dämpade färger, så att du inte behöver se ut som en tennisboll om du inte vill. Observera dock att dessa modeller vanligtvis kommer med en hög prislapp eftersom du betalar extra för mycket dun isolering, som inte direkt kommer att göra någon skillnad i prestanda om det bara bärs på stadens gator.

Bekväm

Bekväma modeller tenderar att fokusera mindre på vikt och storlek, och lägger mycket mer tonvikt på värme, väderskydd, komfort och stil. Eftersom isoleringen är inbyggd är jackan typiskt tjockare, dessa typer är vi mer benägna att bära under lågintensiva aktiviteter som att skotta uppfarten, gå till den lokala skridskobanan, eller pendla till jobbet i staden.
Bekväma jackor har också sina egna unika egenskaper, som kan inkludera interna smartphone fickor med hörlurs tillgång, päls (eller fuskpäls) fodrade huvor, löstagbara huvor och längre/rymligare passformer. Frågar du den föregående frågan omvänt, rekommenderar vi inte att du bär en bekväm jacka i en teknisk miljö. Även om du kan komma undan i backen med en avslappnad modell, eftersom stugan oftast är nära, behöver längre utflykter på vintern särskilda redskap av säkerhets- och prestandaskäl. Medan en extremt varm avslappnad modell kommer att hålla dig mysigt varm, är det svårt att röra armarna ordentligt på grund av sin skrymmande konstruktion, och det är inte jackan att ta med på din nästa is klättring.

Kvalitetsfaktorer för en vinterjacka

Som med alla ytterkläder eller redskap, finns det vissa faktorer som särskiljer en begagnad modell från källaren från en kvalitetsmodell. Här är vad man ska leta efter i fråga om kvalitet när du väljer din nästa jacka.

Yttre skal

Ett skal är en tunn vattentät barriär för jackan. Den kan erbjuda överlägset skydd från regn, slask och snö med hjälp av ett väderbarriärmaterial såsom Gore-Tex, eVent eller H2NO för att blockera ut elementen, men erbjuder lite till ingenting när det gäller isolering. Använder du ett regnskal som en vinterjacka innebär det att du måste ha en god uppfattning om hur man bär olika lager av kläder.

Använda ett skal under aktiviteter utomhus eller på nätterna för campingresor under vinter erbjuder den största mångsidigheten i val av lager, men på resor närmare hemmet, eller där vikt och anpassningsförmåga inte är lika viktigt, har vi råd att välja en jacka som erbjuder fler funktioner och bekvämlighet.

De modeller som vi jämfört (och delvis testat i olika sammanhang) i denna guide innehöll antingen en två- eller tre-lagers membranmaterial, eller en DWR (Durable Water repellent) beläggning som väderbarriär, som liknar vad du hittar på en regnjacka. Om du bor i ett klimat där nederbörden tenderar att falla som regn i stället för snö på vintern, kommer du vilja leta efter en modell med en högteknologisk barriär som andas, som Gore-Tex.

Vi fann också H2NO tyget vara både hållbart och vattentätt. Å andra sidan, fungerar modeller med en DWR beläggning endast bra i snöiga förhållanden, men kan läcka igenom i regn och/eller när beläggningen avtar lite.

Isolering

De två typerna av isolering som används i isolerade jackor är dun fjädrar och syntetiska fibrer. Oavsett vilken typ av isolering, är effekten densamma: isoleringen håller din kroppsvärme från att försvinna, vilket håller dig varm. Ju högre loft (tjocklek) av isolering, ju varmare är du under alla temperaturintervall.

Dun

Dun är den ursprungliga isolatorn och är fortfarande den gyllene standarden för de flesta varma kläder. Det komprimerar till en mycket liten storlek, och med god skötsel och vård kan behålla sitt ursprungliga loft för många års användning. Duns största nackdel är dock dess dåliga prestanda i våta miljöer. Dunfjädrar bildar bollar och klumpar när det är vått, och förlorar en hel del av deras isoleringsförmåga, och kräver typiskt en torkmaskin för att helt återställa loftet. Men eftersom tillverkare av vinterjackor vet att vi fortfarande måste gå utomhus när det kan vara vått, lägger de till ett extra väderbeständigt skikt i form av antingen en DWR beläggning på utsidan av plagget, eller en kemisk behandling direkt till dunfjädrarna (hydrofob dun). Detta ger dunjackan större möjlighet att hålla upp till fuktiga miljöer, men försiktighet bör ändå tas i riktigt våta områden.

Dunets fyllningsgrad och värme

Under vår förra översyn syntes referenser till en jackas fyllningsgrad. Detta var en specifikation som noterats i vår jämförelsetabell, så att man kunde jämföra fyllningsgraden av alla jackor sida vid sida. Men vi fick ofta frågan: Vad är det? Fyllningsgrad är en indikator på dunets kvalitet. Specifikt är det en mätning av volym. Tänk på plockning av en anka och placera alla små fjädrar i en hink. Efter en skakning, kommer alla tunga fjädrar, med bitar av fiber, att sjunka till botten, vilket lämnar de mjukaste lättaste fjädrar på toppen, som blir den dun som bedöms högre. Numret du ser, 850 till exempel, är mängden av cubic inches ett ounce av dun upptar när den placeras i en graderad cylinder och komprimeras av en standardiserad vikt. Enkelt uttryckt, är högre fyllningsgrad tjockare, och därför varmare för sin vikt i förhållande till en lägre fyllningsgrad. Sex uns av 850- fyllningsgrad dun är varmare och mer komprimerbart än sex uns av 600- fyllningsgrad.

Det finns många faktorer som tillsammans utgör en jackas värme; fyllningsgrad är bara en del av historien. Också oerhört viktigt är dunets fyllningsvikt. Fyllningsvikt är mängden isolering som används i jackan (ofta observeras hur tjock jackan är.) Så en jacka med åtta uns av 650 fyllning blir varmare än en jacka med två uns av 800 fyllning, även om den använder dun av lägre kvalitet. Dessa två nummer, fyllningsgrad och fyllningsvikt, kan tillsammans ge dig en rimlig uppfattning om hur varm en viss produkt är.

Dunjackor har i allmänhet en av två primära konstruktionsmetoder, genomsydd eller boxkonstruktion. Ibland kommer en enda produkt vara en kombination av båda.

Syntetisk

Syntetisk isolering består av mjuka fibrer som är spunna och infogas i kläder för att efterlikna de isoleringsegenskaper som finns i dun. Företag som Primaloft och POLARGUARD samt enskilda tillverkare har gjort stora försprång i syntetmaterialets kvalitet under de senaste åren. Fördelen med att använda syntetisk isolering är att den inte klumpar ihop sig när det är vått, och även om de isolerande egenskaperna också äventyras, är det inte alls lika allvarlig som dun, och det kommer att torka ut snabbare. Nackdelen med syntetfyllning är att när den komprimeras och expanderas under sin livstid, kommer det att börja sjunka ner och förlora sin förmåga att hålla dig varm. Vi har jämfört tre syntetiska jackor i denna guide, och fann att de generellt var mindre varma.

Funktioner

En bra vinterjacka har en mängd funktioner för att göra vintern mer bekvämt. Det finns enkla jackor som erbjuder få funktioner för att spara på kostnaden, och det finns jackor som har så många extra funktioner att det är svårt att avgöra vad som behövs och inte.

På toppen av vår lista över viktiga funktioner är en huva, eftersom de ger värme och väderbeständighet. En avtagbar huva är en fin touch, eftersom det ger bäraren ett annat alternativ för stil och för att minska viss volym när vädret är trevligare. Beroende på vilken typ av aktivitet du använder din vinterjacka för, såsom en tillfällig skidjacka för resor till backarna, kan du också finna den stora dimensioneringen av kompatibla huvor för hjälmar användbara.

Förslutningssystem på muddar och dragkedjor på vinterjackor är också något att titta närmare på, eftersom de kommer att ha ett inflytande på väderbeständighet och värme. Ribbstickade muddar är bra men tillåter endast de bästa typen av handskar om du inte vill sträcka ut tyget. Å andra sidan, snygga lösa muddar, tenderar att släppa in kall luft för lätt. Vilken typ av handskar du skulle kunna bära bekvämt kommer att bero på detta.

Blixtlås och andra förslutningar förtjänar en noggrann titt också, eftersom de tyger som används kan vara vattentäta, men dragkedjor inte är det. Vissa modeller, använder vattentäta dragkedjor medan andra använder stormklaffar för att hålla regn och vind borta. Stormklaffar är en fin touch, så länge de är lätta att knäppa av och på med handskarna och görs med hållbarhet i åtanke. Tvåvägsdragkedjor är ett annat bra komplement till en parkas som är längre än till midjan, eftersom det gör det möjligt för användaren att sitta ner mer bekvämt utan att känna att det blir för tajt. Slutligen finns det vissa funktioner, som en mängd olika fickor, pälshuvor eller hål för hörlurar, som är viktiga för en del av oss och irrelevant för andra. Med så många olika märken och alternativ för vinterjackor därute, kommer du säkert hitta en som har alla de element som du behöver för att överleva de kalla månaderna i stil.

Bästa vinterjackan för kvinnor

En vinterjacka är det viktigaste lagret för att möta vintern. Vare sig du är ute efter att bara överleva vintern eller kanske till och med njuta av den, att välja rätt jacka är det första steget. Klimat och miljö där du bor är viktiga faktorer att tänka på när du köper din nästa jacka, likaså är dina tilltänkta användningsområden. En avslappnad parkas med tjock dun och nylontyg kan vara bra för att hålla dig varm, men om du bor i ett vått klimat, är det förmodligen inte det bästa valet. På samma sätt är en rock som kommer att hålla dig varm och torr i nollgradigt förmodligen inte lämpad för utomhusaktiviteter som isklättring eller åka skidor i bergen. I denna artikel kommer vi att bryta ner alla de olika funktioner och konstruktionsdetaljer att tänka på när man köper en vinterjacka. Observera att vi har valt att fokusera vår översyn på vardagliga jackor för kvinnor som tillverkas av några av de ledande tillverkarna. Dessa modeller är alla utformade för att hålla dig varm i kallt väder samtidigt som du är stillastående.

Funktioner för dam-jackor

Det finns många olika funktioner i en vinterjacka, från fleecefodrade fickor och avtagbara huvor till isolering av högre kvalitet och vattentätt yttre skal. Dessa kännetecken kan vara avgörande för att göra vår tid ute i vinter roligare, eller vårt liv mer funktionellt. Vi kommer att bryta ”ner” vilka funktioner vi älskade och vad vi tyckte var sådär. Läs vidare för att ta reda på mer!

Jackans skal

När beslut fattas om vilken vinterjacka att köpa är det viktigt att tänka på det klimat och miljö den kommer att bäras i. Vissa är utformade för att vara vatten ”resistenta” enbart, medan andra är helt vattentäta. Förmågan att fullständigt (eller endast delvis) stänga ute vatten beror till stor del på vilken typ av skal som används, antingen lätta nylon- eller polyestermaterial med DWR beläggningar eller två-skiktsmembran.

  1. DWR beläggningar: DWR (vattenavvisande) beläggningar används ofta på tyger som avslutning för att göra dem vattenavvisande. En DWR beläggning stöter bort lätt regn och snö, men det är inte helt vattentätt. Nylon och polyestertyger har en låg absorptionshastighet, och när de behandlas med en DWR, kommer vatten typiskt byggas upp på utsidan av tyget och rulla av. Medan en DWR kan hjälpa till att förlänga din tid i elementen, är de inte helt vattentäta och läcker så småningom igenom. DWR beläggningar fungerar bäst när ytan är ren, och försvinner med tiden. När det inträffar, kan du köpa behandlingar som du kan göra hemma. Alla modeller som vi jämfört (inkl de vi testat) hade någon typ av DWR beläggning på dem, och det är en fördel att köpa en tillverkad av ett friluftsföretag – de förstår att en vinterjacka måste kunna skydda dig från vått väder, och de har den tekniska kompetens och materialen för att göra det. Även om du kanske gillar utseendet och stilen med en lång ”pösig” dun parkas, om du bor i ett vått vinterklimat bör du verkligen överväga en modell med ett hårt skal som faktiskt är vattentätt och inte bara vattenresistent.
  2. Två lagers membran: En vattentät jacka kommer att ha flera olika skikt. Det yttre skiktet är ett vattentätt tyg som är laminerat till ett inre membran som andas. Det ”andningsbara” membranet innehåller miljontals porer per kubiktal, och tillåter din vattenånga att passera genom skalet – därav ”andningsförmågan”. Dessutom är det yttre skiktet typiskt belagd med ett DWR, eftersom det inte kan ta in din vattenånga om den är mättad med regn. Vissa tyger kommer att ha ett inre nät eller tafeta lager, och det finns många variationer i konstruktion. Dessa mycket tekniska tyger, som Gore-Tex, Marmots ”Membrain,” The North Face ”HyVent” och Patagonia ”H2No,” utformades med aktiva sysselsättningar i bergen i åtanke. När det används på en tillfällig vinterjacka, tillför de ett fantastiskt lager av skydd för den dagliga användningen. Vattentätheten hos materialet betecknas med ett MM-betyg. MM hänvisar till hur många millimeter vatten en jacka tål i 24 timmar innan den blir mättad. Ett värde på 10000 MM är perfekt för lätt regn eller snö.

Isolering och foder

När det gäller isolering finns det två alternativ att tänka på: dun eller syntet. Varje typ har sina för- och nackdelar när de används i vinterjackor.

Dun-isolering

  • Fördelar: Hög värme-viktförhållande, lätta, komprimerad, håller länge med rätt omsorg.
  • Nackdelar: Loft och värme äventyras när det är vått, dyra, svåra att rengöra.

Dun isoleringen kommer från ankor och gäss. Det är faktiskt den fluffiga fjäderdräkten som växer under deras yttre fjädrar – sin egen isolering faktiskt! Och här är den sorgliga nyheten; skörda dun innebär vanligtvis att döda fågeln. Mest dun kommer från fåglar som föds upp för köttproduktion. Kvaliteten och loft av dunet mäts genom hur många cubic inches ett uns dun fyller eller fill-power, fyllningsgrad. Så ett uns av 600-fill-power dun tar upp 600 cubic inches vid komprimering av en viss vikt, och 900-fill-power tar upp 900 cubic inches. Dun håller dig varm genom att fånga luft som du har värmt upp mot huden. Ju mer utrymme som dun tar upp, desto mer luft kan det hålla, och ju varmare är du. Så ett uns av 900-fill-power dun håller dig varmare än samma vikt av en lägre fill-power. Bara genom detta resonemang tror du att du bara skulle vilja köpa en kappa med 900-fill-power dun; Men, de är mycket dyra och behövs inte nödvändigtvis för en vardaglig vinterjacka. Det andra att ta hänsyn till med dun är fyllningsvikt, eller totala mängden i jackan. Om du har dubbelt så mycket 600-fill-power som 900 dun kommer jackan med 600 faktiskt vara varmare eftersom det finns mer dun totalt. Dun modeller i denna översyn varierade från 550-fill-power till 750-fill-power.

Syntetisk isolering

  • Fördelar: vattentät, ger fortfarande en del värme om den blir våt, billigare.
  • Nackdelar: Tyngre än dun för samma värme, förlorar loft över tiden, mindre kompression.

Syntetisk isolering är tillverkad av syntetiska material, såsom polyester, som gjorts om till fibrer som efterliknar strukturen av dun. Fibrerna fångar din varma luft som dun gör och kommer inte klumpa upp eller förlora loft när den blir våt, till skillnad från vad dun gör. Syntetisk isolering är oftast billigare än dun, men även tyngre och inte lika varmt för sin vikt. Dess verkliga värde kommer i sin förmåga att hjälpa dig att behålla värmen även i vått tillstånd och torka ut snabbt. Om du någonsin har tvättat en dunjacka eller sovsäck, vet du att det inte finns något sätt att få tillbaka loftet utan att slänga in den i torktumlaren med ett par tennisbollar för en timme eller två, men syntetisk isolering kommer att torka ut lättare och snabbare (även om tennisboll tricket kan hjälpa till med dem också). Syntetisk isolering är ett bra alternativ för våta klimat, människor med en budget, eller om du inte bor i ett särskilt kallt klimat och bara behöver lite extra värme i vinterjackan.

Tips: Vi hittade en utmärkt video-guide på Youtube som vi rekommenderar:

Huvor

En viktig del av en vinterjacka är huvan. Det är vad som hjälper till att skydda dig i stormigt väder och ger extra värme på mycket kalla dagar. Inte alla gillar att ha en huva, men det är därför det är bra att vissa modeller har löstagbara sådana. Andra har alternativ för att stuva undan huvan, och vissa huvor stoppas undan i kragen.

Krage

En hel del av de modeller som vi jämfört (och de vi i olika sammanhang har testat) hade pälskrage runt huvan, antingen konstgjord eller äkta prärievarg päls. När det kommer till en pälskrage, för det mesta är de en elegant accent mer än någonting annat, även om de kan ge en extra nivå av skydd under blåsiga eller stormiga förhållanden. Äkta päls kan faktiskt hjälpa att hålla värmen runt ansiktet och skyddar mot förfrysning, vilket är varför du ser dem på polarexpedition parkas, men för de flesta människor i de lägre temperaturerna är detta förmodligen inte ett stort bekymmer. Kragar är vanligtvis avtagbara, så om du älskar en viss utformning, men inte pälsen, kan du alltid ta bort det. Observera att inte alla fuskpäls kragar är skapade lika. Medan vissa gjorde ett bra jobb att upprätthålla sitt loft och stil även när de var våta och snöiga, höll andra inte lika hög kvalitet.

Huvans isolering

Isolering är en viktig komponent för värme. Vi märkte att huvorna som kantas av plysch, dun eller fleece, var varmare och mer bekväma än de som inte var det. Om du räknar med att bära din jacka under stormiga eller mycket kalla förhållanden, kommer du vilja vara säker på att huvan är isolerad. Vissa kommer att ha plats för en hatt under också, även om det är trevligt om det finns en dragsko på den så att du kan anpassa den till ditt huvud.

Fickor

Det är kallt ute, du har glömt dina handskar, och du stoppar händerna i en kall ficka utan foder. Brrr! Vad vi älskade med alla kvinnors vinterjackor som vi jämfört (och de vi själva testat) var att de alla hade åtminstone den ena sidan av fickorna fodrade med fleece. Vi insåg inte den verkliga betydelsen av denna funktion förrän vi testade en sån jacka under frost. En liten detalj som fleecefodrade fickor gjorde en stor skillnad i att värma våra händer snabbt, så leta definitivt efter den här funktionen på din nästa jacka. De är också mer bekväma än ofodrade fickor.

Förutom värme och komfort, skyddar fickor dina värdesaker. Ingen vill förlora sina nycklar eller helt nya smartphone i snön, så fickor med blixtlås är att föredra. En sak att tänka på är dock hållbarheten och formen på dragkedjan. En vi testade hade böjda fickor och små blixtlås som var svårare att dra upp och tenderade att fastna i tyget. Var noga med att kolla in strukturen av fickorna och storleken på blixtlåsen när du köper din nästa jacka, och bedöm även om du kan manipulera blixtlåsen med handskar på eller inte.

Tvåvägs blixtlås

En knälång jacka är till sin natur svårare att röra sig i än en till halva låret eller höftlång jacka, om den inte har en tvåvägs dragkedja. Alla de olika modellerna vi jämfört (inkl ett mar modeller i egna tester) kom med en tvåvägs dragkedja, utom en (eftersom den är utformat för att dras ihop med det yttre skalet). Detta är en viktig funktion för en lång parkas, både för rörlighet och ventilation, så se till att kontrollera att din nästa långa jacka har en.

Muddar

Muddar är bra för att fånga värme och hålla regn borta, och finns i en mängd olika stilar. De muddar på de olika modellerna vi jämförde (och de vi testat i olika sammanhang) kom med fleece, stickade, nylon och elastiska, och några hade kardborrband förslutningar. Varje typ av muddar hade något att erbjuda. Ullmuddar var mjuka och varma, men under våta förhållanden äventyrades deras värme och komfort. Stickade muddar var varmare och mer hållbara än fleece, och vissa var bra eftersom de hölls på plats bättre och inte tillät något utrymme för regn att komma in eller värme att fly ut. En har elastiska muddar som inte är snäva, men ger grundläggande skydd mot kall luft och regn.

Om du bor i ett klimat som får en hel del regn under vintern, eller om du måste skotta högar av snö utanför bilen varje dag, kommer du vilja ha en kappa som har justerbara yttre muddar på ärmarna. Detta gör det möjligt att göra muddarna snävare runt handlederna eller handskarna, vilket ger ett extra lager av skydd mot väder och vind.

Andra överväganden

Värme & Klimat

En vinterjackas viktigaste funktion är att hålla dig varm, om du står utanför vid busshållplatsen eller skottar uppfarten i en snöstorm. Även om varje jacka gjorde ett bra jobb med att hålla oss varma, beroende på klimatet och miljön du bor i var vissa alternativ mer meningsfulla än andra. Även om det kan vara frestande att köpa den varmaste modellen på marknaden, behöver verkligen inte alla en kappa som tål väldigt kallt väder. Dessutom har de flesta tillverkare inte ens graderat sina jackor för temperaturer som de gör för en sovsäck (med undantag för Canada Goose som ger en temperaturklassificering på alla sina jackor), så det kan vara svårt att ens veta hur varm en jacka kommer att hålla dig.
Du kan alltid lägga till ett extra lager på undersidan för riktigt kalla dagar, men du kan faktiskt inte ta bort något på milda dagar. Mindre isolering kan faktiskt ge en mer mångsidig jacka.

Inköp och Etik

Dessa dagar, berörs många kunder av miljövänlighet av de produkter de köper. Det finns många produkter på marknaden som använder återvunnet material, återanvänder gamla, kasserade objekt för att göra något nytt. Så detta leder till den viktiga frågan: var kommer allt material ifrån? Och hur är det med material som kommer från djur?

Med undantag för några modeller, använder alla vinterjackor i denna översyn dunisolering, vilket är en animalisk produkt. Många konsumenter väljer att inte köpa produkter som använder äkta päls eftersom de inte vill att ett djur ska dö för att de ska ha en jacka, men i de flesta fall, kräver dunfyllda produkter ett djurs död för att producera den. På senare tid har företagen verkligen börjat uppmärksamma var deras dun kommer ifrån och hur den produceras. Patagonia har gjort om alla sina dunprodukter att nu använda spårbart dun, som de påstår är tredje part-verifierad, inte levande plockat, och kommer från djur som aldrig tvångsmatades. Detta resulterade i en minskning av kvaliteten för allt dun som används i deras produkter, men det är en ökning av oro över fotavtrycket företaget lämnar på jordklotet.

Det är glädjande att se att så många tillverkare överväger påverkan de gör på världen med sina produkter, och de siktar på att göra det rätt. Nu är det vi som kunder som måste följa efter med våra inköp.

(Vanliga söktermer: bästa vinterjackorna)

Ämnen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner