Vaude Lizard GUL 1P Ultralätt Tält

12 juni, 2016 22:43

Vaude Lizard GUL 1P är ett minimalistiskt, men fullt utrustat 1-personstält med en semi-tunnelkonstruktion. Den ultralätta tältstruktur består av en kolfiber-båge där en ände är satt i marken via de integrerade tältspikarna och hålls uppspänd genom tyget. Lite som ett vindsurfingsegel.

Den låga vikten på Vaude Lizard GUL 1P uppnås genom användning av ultratunna men ändå extremt robust material. Många ultralätta tält använder cuben fiber (Dyneema) för att uppnå en lägre vikt. Även om det är lätt och tåligr kan det finnas problem med cuben fiber, så som UV-motstånd, andningsförmåga och kondensuppbyggd – för att inte tala om kostnaden för materialet.

Lizard GUL som jämförelse använder en 10 denier silikoniserad ripstop-nylon tillverkad av stark polyamid 6,6. Användningen av detta tunna ett tyg för en tältvägg är möjligt genom Vaudes patenterade kalltejpningsteknik.

Golvet är, som i alla Vaudes ultralätta tält, tillverkad av 40 denier ripstop-polyamid med en vattenpelare på 10 000 mm. Den tejpade vattentäta två-vägsdragkedjan och luftflödet genom regntäta ventilationsluckor ökar nivån av komfort när dåligt väder inträffar.

 

LÄS OCKSÅ: De Bästa Tälten – Den Ultimata Tabellen (Gratis)

Trött på att leta efter tält och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa tälten, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Genom att använda vår sajt samtycker du till vår användning av cookies. Du samtycker även till att vi använder annonslänkar, samt våra användarvillkor.