Vaude Lizard GUL 1P Ultralätt Tält

Product Name:Lizard GUL 1P
Omdöme:
Varumärke:Vaude
Summering:[BÄST I TEST inom Ultralätta tält, enligt användarrecensioner] Lätt, lättare, Lizard! För verkliga gramjägare - ett extremt lätt (690 gram för tältet, 740 gram med packpåse, tältspikar, tältpinnar etc.) Ett 3-säsongstält som kan stå emot stormar och 100% vattentätt. Den extremt låga vikten och minimala packvolymen är möjlig genom en kolfiberbåge och dubbelsidig silikonerad, robust 10D polyamid yttertält med svetsade/tejpade sömmar. Även extremt höga vattenpelare i tältgolvet - 10 000 mm - är unik i denna kombination.
Visa pris

Vaude Lizard GUL 1P är ett minimalistiskt, men fullt utrustat 1-personstält med en semi-tunnelkonstruktion. Den ultralätta tältstruktur består av en kolfiber-båge där en ände är satt i marken via de integrerade tältspikarna och hålls uppspänd genom tyget. Lite som ett vindsurfingsegel.

Den låga vikten på Vaude Lizard GUL 1P uppnås genom användning av ultratunna men ändå extremt robust material. Många ultralätta tält använder cuben fiber (Dyneema) för att uppnå en lägre vikt. Även om det är lätt och tåligr kan det finnas problem med cuben fiber, så som UV-motstånd, andningsförmåga och kondensuppbyggd – för att inte tala om kostnaden för materialet.

Lizard GUL som jämförelse använder en 10 denier silikoniserad ripstop-nylon tillverkad av stark polyamid 6,6. Användningen av detta tunna ett tyg för en tältvägg är möjligt genom Vaudes patenterade kalltejpningsteknik.

Golvet är, som i alla Vaudes ultralätta tält, tillverkad av 40 denier ripstop-polyamid med en vattenpelare på 10 000 mm. Den tejpade vattentäta två-vägsdragkedjan och luftflödet genom regntäta ventilationsluckor ökar nivån av komfort när dåligt väder inträffar.

 

LÄS OCKSÅ: De Bästa Tälten – Den Ultimata Tabellen (Gratis)

Trött på att leta efter tält och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa tälten, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner