Vaude Arco XT 3P Tält

12 juni, 2016 19:49

Innertältet sätts upp först – detta är inte optimalt eftersom tältet kan bli blött medan man sätter upp det. Men i praktiken sätts tältet upp så snabbt att det inte gör någon direkt skillnad. Det finns inga bågkanaler, utan två bågar korsas och innertältet krokas upp på bågarna. Man kan sedan flytta runt tältet exakt där man vill ha det, sätta ner tältspikarna i hörnen när man är nöjd, och slänga över yttertältet. Det finns ingen risk att innertältet kommer i kontakt med yttertältet då avståndet är väl tilltaget.

De två dörrarna är fantastiska, plus att varje dörr kan öppnas från båda hållen så att du alltid kan ha en dörr öppen och ändå vara skyddad från vind/ regn/sol. En dörröppning kan fyllas med utrustning utan att du behöver klättra över det. Regn droppat inte in i Arco XT 3P med dörren öppen. När dörren är vidöppen får du en bra riktigt stor och fin vy utanför. Öppna båda dörrarna och vinden torkar tältet riktigt snabbt!

Vi har testat Vaude Arco XT 3P i vindhastigheter var på 20 sekundmeter och tältet varken vek sig eller fladdrade. Det finns extra stormlinor, men de behövdes inte.

Vaude Arco XT 3P är dock inte det lättaste tältet direkt. För oss är detta ett rymligt tvåmannatält med gott om utrymme för utrustning och bra funktioner, men det går absolut att sova tre personer om man lämnar ryggsäckarna i förtältet/absiden.

 

LÄS OCKSÅ: De Bästa Tälten – Den Ultimata Tabellen (Gratis)

Trött på att leta efter tält och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa tälten, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Genom att använda vår sajt samtycker du till vår användning av cookies. Du samtycker även till att vi använder annonslänkar, samt våra användarvillkor.