Outdoor Research Molecule Bivy (Bivack)

12 juni, 2016 19:48

Varför vi gillar detta bivack-tält är för att det tar försvinnande lite plats i packningen – så som bra bivacksäckar ska göra – men Molecule Bivys tältliknande uppgraderingar gör den mycket mer beboelig än de flesta.

En krökt båge tillverkad av hård Selrin-plast spänner upp tyget högt, vilket skapar ett generöst utrymme vid huvudet jämfört med konventionella bivys (även om tyget hänger nära ansiktet där det sluttar till botten). Bryr du dig inte om trånga utrymmen? Well, skippar du bågen sparar du lite vikt från den redan ultralätta bivyn, men du förlorar yta.
Bonus: Remmar på insidan håller ditt uppblåsbara liggunderlag på plats, och dragkedjorna är lätta att använda både inifrån och utifrån.

Timmar av ihållande regn i fjällen kunde inte tränga igenom tyget av 2,5-lagers Pertex Shield. Fem öglor för tältspikar håller bivaken ordentligt mot på plats mot riktigt hårda vindar, och borttagbara no-ses-um-myggnät täcker öppningen och höll svärmar av insekter i schack under en natt i Abisko.

En tuff, 70-denier-nylon-väv som golv står emot vassa stenar och kvistar.

Nackdelar och brister: Liksom de flesta bivacker blir interiören fuktig när du drar igen den upp under fuktiga förhållanden. Att öppna upp öppningen ger tillräcklig ventilation och löser problemet, men bara i lätt nederbörd eftersom kraftigt regn annars kommer in genom springan.

 

LÄS OCKSÅ: De Bästa Tälten – Den Ultimata Tabellen (Gratis)

Trött på att leta efter tält och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa tälten, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

500 (Internal Server Error)

reportr.se

500 (Internal Server Error) - Programfel

Ett programfel intrffade nr sidan skulle visas.

An internal server error occured while processing your request.

Begrd sida / Requested URL:

http://reportr.se/tester/outdoor-research-molecule-bivy/

Vanliga orsaker till programfel:

  • Programmet har inte gjorts krbart.
  • Programmet har laddats upp till servern p fel stt.

Ls mer om CGI-script i manualen

Leverantr/Provider