MSR Freelite 3 Ultralätt Tält

Product Name:Freelite 3
Omdöme:
Varumärke:MSR
Summering:Ultralätt tält som har tillräckligt med beboelig utrymme för att göra det trevligare än bara ett skydd för sömn. Freelite är MSRs lättaste fristående tält. Bra för korta och långa resor. 2 stora dörrar och myggnät ger en rymlig känsla. Den enkla konstruktionen har 2 absider och D-formade dörrar, med plats för 3 standardliggunderlag och en del utrustning, eller 2 liggunderlag med massor av utrymme för utrustning, redskap och extramaterial.
Visa pris

Utformad för att funka bra för ett brett urval av äventyr, från vandring till klättring till paddling, levererar FreeLite 3-tältet fullfjädrad komfort för tre personer i en ultralätt, mycket komprimerbar design. Den enhetliga fristående ramen sätter man upp snabbt, vilket är vad man önskar efter en lång dag av vandring alpina klimat. Ventilationskapell av micromesh och vattentät yttertyg erbjuder skydd för alla typer av väder, och de stora dörrarna ger enkel tillgång till en interiör som ger utrymme för 3 personer, eller generöst med utrymme för 2.

Tältet var mycket enkelt att sätta upp – även i mörker. Inom loppet av 3 minuter var vi redo att flytta in i tältet med våra sovsäckar och liggunderlag. Jämfört med en mängd andra ultralätta tält ger MSR Freelite 3 massor av huvudutrymme tack vare den extra korsbågen i toppen. Du kan sitta och umgås bekvämt.

Tillverkad av 15D 1200mm ripstop nylon Durashield (polyuretan och DWR) – tältet är med andra ord mycket solid och resistent mot väder och vind. Ett silikon-förstärkt tarp försäkrar också vattentäthet.

Bonus: du hittar ganska stora förvaringsfickor inuti – något som är väldigt sällsynt på ultralätt tält.

Också värt att tillägga: De två stora dörrarna har båda egna absider vilket ger mycket gott om utrymme att förvara ryggsäckar och utrustning under natten.

 

LÄS OCKSÅ: De Bästa Tälten – Den Ultimata Tabellen (Gratis)

Trött på att leta efter tält och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa tälten, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner