Marmot Helium Ultralätt Sovsäck

Av
Reportr

Med sitt yttermaterial i 20-denier ripstop Pertex och en mjuk 30-denier-nylon på insidan är Helium skön och tålig, trots sin låga vikt. Dock är Marmot Helium trots sin höga loft på 850-fill dun inte lika komprimerbar som många andra ultralätta sovsäckar.

Utöver att Helium ät mycket bekväm och rymlig, visade den sig vara anmärkningsvärt varm, även i de fuktiga och kalla läger vi testade den på. Med sitt generösa snitt trodde vi att Helium riskerade att vara dragig och få kalla luftfickor, men våra testare tyckte inte att så var fallet. Snittet ger tillräckligt med utrymme att röra på sig utan alltför stora tomrum.

Förutom en generös avsmalning innehåller Helium ett stretch-material i dun-kammarna för att hålla isoleringen väl fördelad och förhindra kalla delar. Som en sidosovare tyckte jag att jag kunde lätt kunde skifta från ryggen till sidan, dra knäna uppåt, och inte känna mig trängd alls. Huvan har också visat sig vara en av de mer bekväma vi testat.

Yttermaterialet Ripstop Pertex motstår revor och verkade ogenomträngligt för normalt slitage.

På det stora hela är detta en ultralätt sovsäck som definitivt är värt att överväga.

 

LÄS MER: Här Är De Bästa Sovsäckarna (Uppdaterad Tabell)

Trött på att leta efter sovsäckar och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa sovsäckarna, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Genom att använda vår sajt samtycker du till vår användning av cookies. Du samtycker även till att vi använder annonslänkar, samt våra användarvillkor.