Bergans Super Light Ultralätt Sovsäck

Av
Reportr

Efter sex raka nätter i notoriskt fuktig miljö sa vår testare ”Det spelade ingen roll om jag lägger ner sovsäcken våt eller torr, jag kan fortfarande lägga mig i slutet av dagen och räkna med att den är varm ner till sitt gränsvärde”. All heder åt Climashield Apex-isoleringen. Vår testare uppskattade också den extra tuffa 30-denier Pertex Endurance-skalet, som har en DWR-behandling; skalet utstår allt från klippiga stränder till granit-hällar utan en reva.

Flera testare uppskattade särskilt den djupa huvens perfekta kontur: Det går att dra åt tajt via en dragsko som är insvept i ett lager av isolering för att skapa en ordentlig tätning.

Stilen “Mummy bag”, som sovsäcken har, ”har precis tillräckligt med utrymme för att man kan rulla runt, men fortfarande trimmad nog att jag lätt kunde få upp värmen”, rapporterar en testare.

Kompressibiliteten är utmärkt för att vara en syntetisk sovsäck; den medföljande komprimeringssäcken kommer att krympa denna sovsäck ner till ungefär samma storlek som en stor honungsmelon.
Irriterande: Dragkedjan fastnar ganska ofta om man inte är försiktig.

 

LÄS MER: Här Är De Bästa Sovsäckarna (Uppdaterad Tabell)

Trött på att leta efter sovsäckar och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa sovsäckarna, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Genom att använda vår sajt samtycker du till vår användning av cookies. Du samtycker även till att vi använder annonslänkar, samt våra användarvillkor.