Bergans Rondane 30L Ultralätt Ryggsäck

Av
Reportr

Denna ultralätta vandringsryggsäck har en mycket flexibel passform som de flesta användare uppfattade som bekväma när de bär upp till 15 kg (rekommendationen är dock max 12 kg). Jag uppskattar alltid möjligheten att anpassa en ryggsäcks passform och Rondane fick extrapoäng här för sitt justerbara bärsystem.

Jag tyckte att det är ett angenämt lätt ryggsäck för storleken. Särskilt med tanke på dess justerbarhet, Rondanes 800 gram i vikt är definitivt den bästa funktionen.

30 liter verkade först som stor volym för en dagsryggsäck, men jag tyckte att det var en perfekt storlek för super-ultralätt helg-vandring med övernattning. MEd den tunna stoppningen och bärsystemet kändes ryggsäcken något överbelastad och märkbart mindre bekväm vid tyngre laster är 15 kg.

Djävulen är verkligen i detaljerna i denna ultralätta ryggsäck: Jag hade små problem med fästena på de flesta banden, jag önskar att den hade en högre synlighet inuti, och den relativa bristen på yttre fästen visade sig vara lite knepigt.

Men – överlag är det här en bra ryggsäck. Och de kompromisser som gjorts är någon man alltid offrar när man köper en ultralätt ryggsäck. 800 gram – det är inte mycket det!

 

MISSA INTE: Den Ultimata Listan Med De Bästa Ryggsäckarna

Trött på att leta efter ryggsäckar och försöka jämföra? Bra. För vi har gjort den ultimata listan med de bästa ryggsäckarna, plus samlat ALLT du behöver veta på ett och samma ställe!

Genom att använda vår sajt samtycker du till vår användning av cookies. Du samtycker även till att vi använder annonslänkar, samt våra användarvillkor.