Bästa Vandringsryggsäckarna 2018

Senast uppdaterad 2018-02-07

100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller reklam i form av annonslänkar från Outnorth • Läs våra användarvillkor

Stilar, former och storlekar på vandringsryggsäckar är praktiskt taget obegränsat, för att inte säga överväldigande. Du kan hitta en ryggsäck som är specifik för nästan alla utomhusaktiviteter (så som fjällen eller backpacking) och i nästan alla volymer. Så hur gör du för att begränsa alla dessa val till en som passar dig? Vi har jämfört ett stort antal vandringsryggsäckar. Här hittar du de bästa!

Bästa Vandringsryggsäckarna 2018 [Bäst i Test]

Namn Prisuppgift Omdöme Varumärke Vikt Summering

The North Face Terra 65 Vandringsryggsäck

 

Visa pris ➼Större bild 4 Star Average Rating The North Face [BÄST I TEST inom Vandringsryggsäckar, enligt användarrecensioner] Utmärkt för att organisera all nödvändig utrustning för fjällen eller andra äventyr. Terra 65 är en ryggsäck från The Norh Face med Opti-Fit avlastningssystem som ger god avlastning och låg vikt.

Lundhags V12 75 Vandringsryggsäck

 

Visa pris ➼Större bild 3.5 Star Average Rating Lundhags Avancerad ryggsäck med V-formade aluminiumstänger och en aluminiumram för stabilitet och komfort. Justerbart bärsystem, med delar som är gjorda för att enkelt kunna repareras vid behov. Fästpunkterna för den valfria V+ 10, en 10 liters miniryggsäck för dagsturer. Expanderbara sidofickor och två elastiska sidofickor. Regnskydd med krokar är inkluderat, vilket är en bonus!

Bergans Rondane 65L Vandringsryggsäck

 

Visa pris ➼Större bild 4 Star Average Rating Bergans Rondane 65 liter är en riktigt lätt ryggsäck med gott om fina funktioner. Den ger dig direktåtkomst till huvudfacket från framsidan och har ett separat bottenfack. Kompressionsremmar i sidorna och det nyutvecklade 3D bärsystemet gör den riktigt bekväm att bära. Gott om förankringspunkter och lättåtkomliga fickor gör detta till en lättviktsrygga som inte kompromissar med funktionaliteten.
 • Tabellen innehåller enbart produkter som baseras på redaktörens egen bedömning, åsikter och erfarenheter.
 • Återförsäljare som anges på Reportr.se är oberoende tredje part. Inget varumärke, återförsäljare eller annan aktör har påverkat urvalet, såvida inget annat anges.
 • Reportr.se erhåller provision på försäljning som sker via vissa länkar på Reportr.se, vilket finansierar driften av webbplatsen.
 • Guiden är ej beställd eller har varit föremål för ersättning vad gäller framtagandet.

Välj rätt ryggsäck för ditt ändamål

 • Ska du ut traska och behöver ha med dig utrustning, men inte vet exakt vad för slags ryggsäck? Läs vår guide med ryggsäckar – alla kategorier
 • Behöver du nå en ultralätt basvikt men med maximal komfort? Då får du inte missa vår guide med ultralätta ryggsäckar
 • Vill du ha en liten, smidig löparryggsäck, vätskeryggsäck eller trail-väst? Missa inte vår guide med löparryggsäckar

Vårt första tips: börja inte med att försöka få ner din packning i en ryggsäck. Börja med högen av utrustning som du behöver bära, och välj lämplig modell för att bära denna utrustning.

Så, om du kommer att resa med skidor, leta efter en som kan bära skidor. Om du kommer att ta med isverktyg, se till att de kan fästas på utsidan av packningen med lätthet. Och om du planerar att bära packningen under en lång sträcka av vandringen, se till att vikten, bärsystemet, och volymen är anpassat till vad du behöver ta med dig.

Hur man väljer den bästa vandringsryggsäcken för fjällvandring och backpacking

De flesta människor som ägnar sig åt utomhusaktiviteter äger mer än en ryggsäck, särskilt om de deltar i olika sporter. Oftast äger människor 3 olika ryggsäckar som passar för olika laster: en 60+ liters ryggsäck för flerdagarsturer i terräng, en 35-40 liter ryggsäck för att ta med sig redskap under intensiva dagsturer och en 20 liters eller mindre ryggsäck för halvdagsäventyr, vandringar, eller att bära på utflykter.

Vårt mål är att hjälpa dig att avgöra vilken modell eller modeller och vilka volymer som är rätt för dig och de aktiviteter du deltar i.

Välja, passa och packa en ryggsäck

Den vanligaste och mångsidigaste stilen är en vandringsryggsäck. Denna stil kan vara komplicerad att köpa eftersom det finns flera faktorer att tänka på: volym, passform och vikt är de viktigaste faktorerna. Här diskuterar vi dessa faktorer.

Volym

Den första viktiga frågan att ställa sig är vilken volym du behöver. Ibland kan man begränsas av sådana faktorer som att den behöver kunna tas med som handbagage på ett plan, som på amerikanska flygbolag som har en standardstorlek på 22″ x 14″ x 9″. Eller som vi föredrar att tänka på det, det bör bestämmas av hur mycket utrustning du behöver ta med dig, vilket är anledningen till att många människor kommer att kräva mer än en ryggsäck för olika tillfällen. Behöver du övernattningsutrustning? Detta kommer automatiskt att lägga dig i 35+ liter-området.

En stor faktor för ryggsäckens volym är reslängden. Ska du köpa en ryggsäck för en specifik resa såsom en genomgående vandring som varar flera månader, eller en guidad bergsklättringsresa under en helg en gång om året? Eller köper du en ryggsäck för att kunna vandra på helgerna och vill ha mångsidighet att kunna göra enstaka övernattningar? Om du köper för en specifik resa, är det lättare att bestämma vilken längd resan kommer att vara, den utrustning som är nödvändig och vilken volym som krävs för detta. Om du köper en ryggsäck för allmänt bruk och du tar turer av olika längd, föreslår vi att välja antingen 2 olika ryggsäckar med olika volymer eller välja en ryggsäck som är tillräckligt stor för dina långa resor och som kan komprimeras för kortare turer.

Nedan finns några mycket grundläggande riktlinjer för att komma fram till en idealisk volym, även om det varierar vilt med personliga preferenser, typ av aktivitet och vandringsstil.

Denna traditionella skala riktar sig till nya vandrare, människor som anser sig bekväma eller tungviktsvandrare (du vet vem du är: du bär en kryddburk, en spade och en tältstol), människor som kommer att bära utrustning för andra sporter tillsammans med sin nattutrustning, eller för föräldrar som vandrar med barn och husdjur som behöver bära redskap för mer än en person.

Denna mer avskalade skala är mer relevant för erfarna vandrare, de som värdesätter att kunna röra sig med lätthet och snabbt, och de som har eliminerat onödiga objekt från sin packning. Detta är också närmare till det vanligaste intervallet för människor på långa fjällvandringar där ultralätta packningar blir allt vanligare. Ultralätta vandrare och snabba vandrare kan komma undan med mycket mindre vikt och mycket mindre packningar. Denna skala är utformad mer för dem som har trimmat ner sig från lyxcamping och svävar någonstans mellan tungvikt och ultralätt.

Korrekt storlek & passform av ryggsäck

Till skillnad från volymen, är valet av rätt storlek den enskilt viktigaste detaljen när det gäller att välja en ryggsäck. Korrekt storlek är mycket viktigt för din komfort och ryggsäckens funktion. Om den är för stor eller för liten, kommer inte vikten att vara jämnt fördelad vilket sätter press på olika delar av kroppen, detta gör vandringen och rörligheten svår och smärtsam. Vanligtvis kommer små ryggsäckar i endast en storlek, vilket eliminerar behovet att välja mellan storlekar. När du bär lätt vikt, är storleken på ryggsäcken mindre avgörande, men för backpacking eller bergsklättring kommer du att vilja ha rätt storlek för långsiktig komfort.

När du väljer en storlek från en typisk skala av liten, medelstor eller stor är det din rygglängd, inte din längd, som placerar dig i rätt intervall. De flesta tillverkare kommer att ge ett storleksintervall som säger hur många cm av rygglängd varje storleksområde täcker. Till exempel kan en liten täcka 40-48 cm, en medium storlek skulle passa en längd på 45-53 cm, och en stor kan bäst passa en rygglängd på 50-58 cm. (Detta varierar beroende på tillverkare, så se till att dubbelkolla innan du köper).

Varje tillverkare har sin egen unika metod för att mäta rygglängden och hitta rätt passform, som kan vara till hjälp om du personligen går in till en butik och bistås av kunnig personal som har tillgång till varje märkes specifika diagram eller mätanordning.

Om du inte kan ta dig till en butik eller om du handlar på nätet, kan ett standardiserat sätt att mäta dig själv fungera lika bra. Det är bra att ta hjälp av en vän eftersom du kommer att mäta din rygg. För att korrekt bedöma din rygglängd, använd ett måttband för att hitta avståndet mellan höftkammen och dina C7 kotor. För att hitta höftbenskammen, hitta toppen av ditt bäckenben och följ den runt till mitten av ryggen. (Detta bör vara över där du tror att dina ”höfter” är och nedanför midjan). Mät rakt upp därifrån till benet som skjuter ut på baksidan av halsen när du tittar nedåt. När du upptäcker benet, se till att du står upp rakt medan mätningen görs. Detta bör ge dig en mätning av rygglängden, som du sedan kan använda till storleken på din valda ryggsäck.

Sedan föreslår vi att du faktiskt provar ryggsäcken, helst med vikt inuti. Fördelen med shopping i en butik är att du kan gå runt med den packade ryggsäcken en stund, vilket kommer att ge dig den bästa idén om ryggsäcken har korrekt storlek och känns bekväm. Men om du inte kan handla i en butik eller prova ryggsäcken som du vill köpa, kan noggranna mätningar säkerställa att du väljer rätt storlek.
Slutligen, dubbelkolla om ryggsäcken du funderar på har ett utbytbart höftbälte. Höftbältet är där 80 % av vikten skall vila, snarare än på dina axlar, så en perfekt passform runt höfterna är viktigt. De flesta ryggsäckar rymmer ett mycket brett spektrum av midjestorlekar och en majoritet av kunderna behöver inte ändra höftbältet alls. Även om vissa tillverkare, såsom Osprey, erbjuder olika storleksalternativ som kan bytas ut för personer med särskilt smala eller breda midjor.

Distribution av vikt

När du har din packade ryggsäck på ryggen, kommer du att märka att du måste luta dig något framåt. Detta är ett normalt och naturligt svar från våra kroppar för att hantera den ökade belastningen. När du bestiger brantare terräng, kommer du att märka att din kropp kommer att anpassa sig genom att luta ännu mera framåt än när du vandrar på flackare terräng. I denna kroppsställning bör majoriteten av vikten falla på höfterna; ungefär 65-80% av vikten. Resten av vikten bör spridas ut längs framsidan och toppen av din axelrem. Detta är resonemanget för att få en ryggsäck som inte bara passar runt höfterna, men som även passar bra runt axlarna.

Vikt

Då en lätt ryggsäck är perfekt, och ett bra sätt att minska belastningen du bär på ryggen, har lättare ryggsäckar ofta inte behändiga bärsystem eller bekväma remmar. Detta kommer att spela mindre roll för någon som mestadels gör resor på två till tre dagar och tenderar att packa lätt (mindre än 13 kg). För människor som tenderar att ta med sig några av de extra bekvämligheterna från hemmet, gillar längre resor, eller brukar behöva använda alla andras saker, kommer de att ha stor nytta av ett justerbart bärsystem och mer vaddering. Tyngre ryggsäckar tenderar också att ha mer hållbara material och fler finesser, så de tenderar att hålla längre än ultralätta ryggsäckar.

Hållbarhet är en självklar fråga att ställa för ryggsäckarna och det kan finnas en hel del skillnad i seghet och livslängd för varje ryggsäck. Men sanningen är att alla inte behöver en supertålig ryggsäck, och alla behöver inte heller bära den extra vikten som kommer tillsammans med den. Fråga dig själv vad som är viktigast för dig: komfort och hållbarhet eller en lätt belastning?

Ryggsäckens anatomi & korrekt justering

Att veta allt om ryggsäcken och dess olika funktioner och justeringar kanske inte påverkar ditt beslut när de köper en ryggsäck, men det förbättra ditt liv med ryggsäcken och låter dig använda den bekvämt och effektivt med olika viktbelastningar. Att veta hur man snabbt fäster din löstagbara dagsryggsäck på din resväska, spänner fast dina skidor eller vandringsstavar på sidan, eller på lämpligt sätt anpassar bärsystemet kommer att göra en enorm skillnad i din vardag med en ny ryggsäck. Nedan är ett mycket grundläggande diagram av delarna av en ryggsäck, med de viktigaste justeringspunkterna markerade i rött.

 • ”Loadlifters”: Dessa remmar ansluter överdelen av axelremmarna till toppen av packningen, och när de är åtdragna, hindrar de att packningen lutar bort från ryggen. Idealt bör de vara placerade i 45 graders vinkel.
 • Bröstrem: Bröstremmen fästs över bröstet och förbinder de båda axelremmarna i fronten. Detta förbättrar stabiliteten. Vissa ryggsäckar låter höjden på denna rem anpassas så att det sitter bekvämt på bröstet.
 • Kompressionsremmar: Dessa dras åt längs sidorna av ryggsäcken. De bör förlängas när en ryggsäck är mycket full och förkortas när en packning är nästan tom. Dessa gör det möjligt för bäraren att uppnå en balanserad packning även om det inte är helt fullpackat. Det är en av de viktigaste funktionerna som gör en ryggsäck mångsidig nog för en dagsvandring eller en flerdagars resa.
 • Höftbältesstabilisator: Remmen kan dras åt runt höftbältet, förbättra balans och komfort.

De sista viktiga delarna av en ryggsäck är de volymbärande delarna. I dessa dagar är ramryggsäckar inte längre populära, och alla moderna ryggsäckar har interna ramar, som bärs närmare kroppen. Interna ramar ger stöd på ett par olika sätt:

 • Aluminium stöd: Dessa är tunna stödstänger som löper längs längden av packningen för att ge den form och stelhet.
 • Ram: Detta är ett tunt, halvstyvt stycke material som ramar in baksidan av en ryggsäck, håller ryggsäcken i form och förhindrar objekt från att puta ut genom tyget. Vissa ryggsäckar har löstagbara ramar, medan andra har detta stycke inbyggd. Ofta kommer ryggsäckar att använda både en -ram och aluminium stöd för att ge support.
 • Perimeter Ram: Dessa ryggsäckar har ett tunt aluminiumrör som löper längs utsidan av säcken på baksidan. Detta kan också bidra till att uppnå bra luftflöde som förhindrar svett från att byggas upp på ryggen.

Stilar av ryggsäckar

Det finns många stilar av ryggsäckar utöver modeller för backpacking. För många aktiviteter kommer du troligen vilja ha en sport-specifik modell: skidryggsäck för skidåkning eller klättringryggsäck för klättring. Eller så kommer din lastkapacitet att diktera ditt val. Här har vi detaljerat olika stilar, det som gör dem unika, och varför du kan eller inte kan ha en av dessa speciella ryggsäckar.

Ryggsäckar för fjällvandring

Ryggsäckar för fjällvandring och vandring i skog och mark (jakt, fiske mm) är utformade för att bära stora laster (13-22 kg) för flera dagar och vanligtvis mellan 50-80 liters kapacitet. Om du planerar att vandra långa sträckor med mindre laster, se nedan för ultralätta ryggsäckstips. Ryggsäckar för fjällen är utformade med en inre ram och erbjuder normalt en suspension med många justeringspunkter för att mest bekvämt kunna bära den vikt du har. De primära inställningspunkterna är: höftbälte, axelband, bröstrem, kompressionsremmar och lastlyftare. Ofta kommer en ryggsäck för vandring i fjällen med separata fack för vissa typer av utrustning, såsom sovsäcksfack eller remmar att binda ett liggunderlag på utsidan. Dessa ryggsäckar kommer nästan alltid med någon typ av kompatibilitet för vätskeblåsa och erbjuder vanligtvis även fack för vattenflaska på sidorna så att du kan välja din egen vattenbärande metod.
Denna typ av ryggsäck finns i många storlekar, vanligtvis S, M och L, och du kan hitta rätt passform för dig genom att mäta din rygglängd. Att välja rätt storlek är avgörande för komforten för en av dessa stora ryggsäckar (se ovan för mer information om storlekssortering) samt veta hur man korrekt använder den. Dessa ryggsäckar är ofta alltför tunga och för stora för att även användas till andra aktiviteter, men för flerdagsturer med en hel del utrustning kommer de att erbjuda den nödvändiga volymen, stödet och komforten.

Ultralätta ryggsäckar

Ultralätt backpacking är för erfarna vandrare som vill gå ner i volym och endast bära det mest väsentliga. En last på 13-22 kg betraktas som en lyxig, tung belastning, last under 9 kg (förbrukningsartiklar såsom mat och vatten) är lätt, och under 4 kg är ultralätt medan mindre än 2 kg är extremt minimalistisk. Det första stället att minska på vikten är själva ryggsäcken. Stora 70-80 liters ryggsäckar kan väga uppemot 2 kg, så att minska kapaciteten och vikten av ryggsäcken är ett bombsäkert sätt att lätta din last. För en ultralätt vandrare, bör en 65 liters ryggsäck vara den största kapacitet som behövs, även för en flerdagsresa, och 40-50 liter är ännu vanligare. Leta efter en strömlinjeformad, lätt modell utan många krusiduller eller onödiga funktioner. Ultralätta modeller tenderar att erbjuda mindre organisatoriska alternativ och kommer att kräva mer eftertänksam och kreativ packning. Var medveten om att minimalistiska ryggsäckar brukar använda tunnare, mindre hållbara material än tyngre konstruktioner, så din ultralätta säck kommer inte att hålla så länge som en traditionell ryggsäck, men den sparade belastningen på dina axlar är förmodligen värt det. Liksom de flesta ryggsäckar, finns ultralätta modeller i flera storlekar och de flesta har ett hål för en vätskeslang.

Särskilda ryggsäckar för kvinnor

Även då kvinnor lätt kan bära unisex ryggsäckar eller lämpliga ryggsäckar för män, kan ibland produkter som har kvinnor i åtanke passa bättre och vara mer bekväma. Ryggsäckar är inget undantag. Specifika damryggsäckar tenderar att vara utformade med kortare rygglängder, smalare axelbredd, och böjda midjebälten som tar hänsyn till kvinnors höfter. Dessa justeringar i storlek och passform gör det lättare för kvinnor att hitta en bekväm ryggsäck som gör det möjligt för dem att bära den under långa sträckor, så damryggsäckar är ett alternativ värt att undersöka för kvinnor som letar efter en ryggsäck.

Dagsryggsäckar

Dagsryggsäckar kan vara den mest mångsidiga stilen av ryggsäck. Med en kapacitet på 30 liter och under, kan dessa modeller användas för många aktiviteter, från dagsvandring till cykling, fiske, klättring, och alla andra korta äventyr du kan komma på. Vissa dagsryggsäckar komma med funktioner anpassade för specifika aktiviteter, såsom fästen för tillbehör för vandrare eller hjälmfästen för cyklister, men nästan alla små ryggsäckar kan lätt omvandlas för att användas till olika sporter. Det enda de inte gör bra är att bära laster för flerdagsutflykter.
De flesta erbjuder någon typ av kompatibilitet för vätskepåse, och många nyare modeller erbjuder någon typ av ventilationspanel för ryggen för att göra vandringen mer bekväm och mindre svettig. Dagsryggsäckar kommer ofta bara i en storlek, men de större modellerna (cirka 30 liter) kan ibland hittas i flera storlekar.

Vätskesystem

Nästan alla moderna ryggsäckar är utrustade med någon typ av system för vätska. Åtminstone ett hål för en slang inkluderas ifall du tänker bära en påse. Men det finns också säckar som utformats speciellt för hydrering, och dessa är i huvudsak mycket små dagsryggsäckar som endas erbjuds i en storlek med integrerade påsar och slangsystem för att snabbt kunna dricka. Vissa vätskesystem har utrymme för att lagra och transportera andra föremål, medan andra bara har en minimal metod för att ta med sig vatten.

Ett utmärkt alternativ är att lägga till en påse till en dagsryggsäck, vilket ger dig större kapacitet för extra lager och en lunch samtidigt som du fortfarande har den extra fördelen av snabb åtkomst till vatten. En vätskeryggsäck är perfekt för en cyklist som kanske inte vill ta händerna från styret eller löpare och vandrare i farten som vill hålla sig hydrerade utan extra krångel och inte behöva bära många andra objekt.

Dagsryggsäck för klättring

Kärleksfullt känd som ”bullet packs” efter en av de mest populära modellerna, Black Diamond Bullet, dagsryggsäckar för klättring är användbara för långa, bergsvägar som kräver mat, vatten och extra kläder. De är enkla, bastanta, och praktiska.

Allt från 12-20 liters kapacitet och kommer i en enda storlek, dessa små ryggsäckar skiljer sig från traditionella dagsryggsäckar eftersom de är utformade för att ha låg profil, extra slitstarka och ha funktioner anpassade till klättrare som bifogade daisy-kedjor och remmar för rep fastsättning. De avstår också från stretchiga nätfickor och gummirep på utsidan även då dessa är bra för vandring, kan dessa funktioner sannolikt fastna och slitas under tuff klättring. Otroligt användbara för att bära nödvändigheter, eliminerar dessa enkla ryggsäckar överdrivna funktioner som fack för datorn och fickor för vattenflaska, och många tar även bort vätskekompatibilitet till förmån för enkelhet.

Ryggsäckar för bergsklättring och alpint

Bergsklättrare, isklättrare, och alpinklättrare kommer att behöva en större ryggsäck än en dagsryggsäck när de ger sig ut för att klättra, och de kommer också att kräva särskilda tillägg som är onödiga för andra stilar av ryggsäckar. Alla modeller för alpinklättring erbjuder fästen för isverktyg/isyxa, stegjärn och sträcker sig från 25-55 liters kapacitet.

Alpina ryggsäckar är utformade för både vandring och klättring, och offrar i allmänhet komfort för enkelhet under klättring. De erbjuder vanligtvis också metoder för att trimma ner säcken för att bli av med extra vikt, såsom avtagbara lock, midjebälten och ramar som vaddering. På detta sätt kan ryggsäcken bära en full last med tält och sovsäck till nattlägret, och kan minimeras och användas som en lättare, mindre ryggsäck nästa dag. Stilen av klättring kommer att diktera den kapacitet som behövs, och en klättrare kan behöva mer än en, en liten modell och en stor.

Ryggsäckar för skidåkning

Det finns många typer av ryggsäckar för skidåkare och snowboardåkare. De flesta av dem är för de som är på väg in i vildmarken och har lagring för spadar och sonder, och de har oftast funktioner för att bära skidor eller bräda. De varierar i storlek från små 20 liters dagsryggsäckar som bara har tillräckligt med utrymme för viktiga redskap och en vattenflaska till 40 liters ryggsäckar med tillräcklig kapacitet för nattredskap.

Sedan finns det skidryggsäckar som också innehåller teknik för att öka chanserna till överlevnad i händelse av en lavin, såsom Avalung eller lavin airbag-ryggsäckar. Dessa tillhandahåller lagring för redskap samt en utvecklingsbar krockkudde eller Avalung snorkel, som tyvärr drar ner på kapaciteten på insidan. Lavinryggsäckar är tyngre och mindre rymliga än skidryggsäckar utan den här funktionen, men hur många ryggsäckar har potential att faktiskt rädda ditt liv? På grund av denna extra vikt och volym, fungerar dessa typer av ryggsäckar inte särskilt bra för andra aktiviteter som vandring eller klättring, men det är troligen värt det för de som ofta ger sig ut i vildmarken. Observera att ryggsäckar med lavin airbag kommer att kräva påfyllning av tryckluftsbehållare, vilket är mer underhåll än en säck normalt kräver.

Reseryggsäckar för backpacking

Vad händer om du tänker ta en resa, t.ex. en klassisk ”backpacking genom Europa” resa snarare än att spendera all din tid för att sova i skogen? Kommer en vanlig ryggsäck med stor kapacitet för backpacking fungera för dig?

Ofta kommer folk bara ta en typisk ryggsäck för backpacking med sig för en lång resa, men det finns några smarta erbjudanden för resenärer som kan göra det lite enklare att ta sig från plats till plats. Dessa specifika konstruktioner har funktioner som löstagbara dagsryggsäckar som kan fästas på framsidan av ryggsäcken för enkel känguru-stil, vadderade handtag, låsbara dragkedjor och skydd som dras upp för att skydda axelband från flygplatsens rullband. Dessa typer av specialiserade resväskor passar inte lika bra för utomhusbruk såsom vandring eller resor med övernattning, men de kan vara den perfekta väskan att ta med på en resa, beroende på din stil av resor.

Här är för övrigt en bra video om hur man ska tänka när man köper en ryggsäck för backpacking. Att den ska vara billig/prisvärd och vara komfortabel är dock helt självklart :)

 

Laptop-ryggsäckar & ”Messenger Bags”

Att bära en bärbar dator är inte nödvändigtvis en utomhusaktivitet, men det är en mycket vanlig, viktig verksamhet som en ryggsäck kan vara till stor hjälp för. Ryggsäckar för laptops har vadderade ärmar där du säkert och bekvämt kan förvara och transportera din dator om du till exempel:

 1. Vandrar runt campus
 2. Pendlar med cykel eller till fots till jobbet
 3. Reser mycket i tjänsten
 4. Rör dig mellan olika kontorsbyggnader
 5. Frilansar från ett kafé
 6. …Eller har andra skäl att förflytta dig med din dator

Vanligtvis erbjuds dessa i one-size-fits-all, men i varierande kapacitet, datorväskor har oftast andra organisatoriska detaljer som pennhållare, myntfickor och nyckelförvar. De har också en mer professionell styling kontra en funktionsmässig, utomhusstil, så att du fortfarande kan se chic ut när du ska till kontoret eller ett affärsmöte.

När det kommer till att välja antingen en ryggsäck eller en kurirväska för din bärbara dator, föreslår vi en ryggsäck, eftersom den är mer stabil, mer bekväm att bära, och har en större kapacitet för andra tillhörigheter än en kurirväska. Kurirväskor passar bättre när du behöver snabb and enkel tillgång till dina tillhörigheter.

Slutsats

Efter att ha tagit hänsyn till de viktigaste övervägandena för kapacitet, stil, och passform, bör du vara på god väg till den perfekta ryggsäcken (eller ryggsäckarna) för ditt liv och aktiviteter. Glöm inte att notera själv om eventuella justeringar och funktioner hos din nya ryggsäck så att du kan få ut det mesta av den, och njut!

 • Ska du ut traska och behöver ha med dig utrustning, men inte vet exakt vad för slags ryggsäck? Läs vår guide med ryggsäckar – alla kategorier
 • Behöver du nå en ultralätt basvikt men med maximal komfort? Då får du inte missa vår guide med ultralätta ryggsäckar
 • Vill du ha en liten, smidig löparryggsäck, vätskeryggsäck eller trail-väst? Missa inte vår guide med löparryggsäckar
(Vanliga söktermer: bästa vandringsryggsäcken test, vandra ryggsäck storlek, test vandringsryggsäckar, test dagsryggsäck, test av vandringsryggsäckar, ryggsäck vandring bäst i test, långvandring ryggsäck, dagsryggsäck test, bra vandringsryggsäck dam, vandringsryggsäck test)

Genom att använda vår sajt samtycker du till vår användning av cookies. Du samtycker även till att vi använder annonslänkar, samt våra användarvillkor.