RÄKMOUSSE

Ingredienser

500 g räkor
1 dl räkspad
6 blad gelatin
2 msk chilisås
1 msk pressad citron
1/2 kryddmått vitpeppar
1/2 dl finhackad dill
ca 1/2 tsk salt
3 dl vispgrädde

Till garnering:
dillkvistar
citronklyftor

Gör så här

1. Skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull. Häll på 2 1/2 dl vatten och koka ca 10 min. Sila ifrån skalen. Koka ihop spadet till 1 dl.

2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.

3. Hacka räkorna och blanda dem med chilisås, citron, peppar, dill och salt.

4. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i kastrullen med det heta räkspadet. Ställ kastrullen i kallt vatten tills blandningen nätt och jämnt kallnar, får den stå för länge kan den stelna.

5. Rör ner gelatinblandningen i räk- blandningen. Låt den stå tills den tjocknat lite. Vispa grädden och rör ner räkblandningen i grädden.

6. Lägg plastfolie i en 1 1/2 l bakform, låt den gärna gå upp lite över kanten. Häll i räksmeten. Ställ formen i kylskåp och låt moussen stelna, det tar minst 2 timmar.

7. Stjälp upp på fat och garnera med dill och citron. Servera som förrätt, lunch- eller kvällsrätt med bröd, gärna rostat, och en blandad sallad.

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer


Categorised in:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner