Olivoljeinlagda citroner

Ingredienser

Blir 1 burk à ca 450 g

2 citroner, helst kravmärkta
2-3 små röda chilifrukter
2-3 små lagerblad
ca 1 1/2 dl olivolja

Gör så här

1 Borsta citronerna väl. Skär dem i tunna skivor. Borsta chili. Dela den och ta bort kärnor och mellanväggar.

2 Varva citronskivorna med lagerblad och chilifrukt i väl rengjord glasburk. Häll på olivolja så det täcker väl och sätt på tätt lock.

3 Låt stå svalt minst 2 veckor så citronskivorna mjuknar och också skalen kan ätas.

Hacka citronerna fint och använd dem t ex:
* I couscous – blanda gärna i dem innan den heta vätskan slås över grynen.
* I sallader, t ex potatissallad med tonfisk eller rökt fisk.
* Blandad i sås, t ex majonnäs till varm eller kall lax.
* Oljan som blir kvar i burken när citronerna är slut kan användas i dressing.

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer


Categorised in:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner