Bästa Gummistövlarna 2018 för Regn & Slask

Senast uppdaterad 2018-02-08

100% oberoende jämförelse • Sidan innehåller reklam i form av annonslänkar från Outnorth, PN Jakt • Läs våra användarvillkor

gummistövlar för regnväderNär det är dags att köpa ett par gummistövlar så finns det några faktorer att tänka på när man shoppar runt. Det viktigaste att tänka på är vad man ska göra med stövlarna. En stövel som är utformad för ledig stadsanvändning skulle vara olämpligt om man plötsligt befinner sig i en storm. Likaså om det regnar; det betyder inte att du per automatik behöver de mest aggressiva, tunga, klumpiga och besvärliga stövlarna, särskilt om man bara är på väg in till stan för att handla eller möta upp med några vänner på en restaurang.

Bästa Gummistövlarna 2018 för Regn & Slask [Bäst i Test]

NamnPrisuppgiftOmdömeVarumärkeViktSummering
Tretorn Tornevik Neo Gummistövlar

Tretorn Tornevik Neo Gummistövlar

 

Visa pris ➼Större bild5 Star Average Rating Tretorn[BÄST I TEST inom Gummistövlar, enligt användarrecensioner] Tretorn Tornevik Neo är en modern och smidig modell med kraftig yttersula, perfekt för det ojämna underlaget i skog och mark samt har en ergonomiskt riktig design som tål de allra tuffaste förhållanden och ger komfort i alla temperaturer. Solid konstruktion och bra pris.
Lacrosse Alphaburly Pro 18 Gummistövlar

Lacrosse Alphaburly Pro 18 Gummistövlar

 

Visa pris ➼Större bild4.5 Star Average Rating Lacrosse1814 g per parDessa har vi inte testat under jättelång tid, men det känns robusta och välkonstruerade. Lacrosse Alphaburly Pro 18 kommer med ett neopren-foder som ger bättre luftflöde, vilket håller fötter och ben svala samt en justerbar neopren-kil som ökar stabilitet och passform. För bästa möjliga komfort och stötdämpning så har stöveln också en tjock EVA-mellansula.
Avignon Ridge High Gummistövlar

Avignon Ridge High Gummistövlar

 

Visa pris ➼Större bild4.5 Star Average Rating AvignonBra pris och bra produkt. Avignon Ridge High är lägre baktill för smidigare gång och har bra utrymme för vaden samt har en stabil yttersula som ger bra grepp på alla underlag. Fotdelen av sockan är sedan klädd med gummi. Yttersulan har närmast foten ett lager med EVA som innehåller många små luftbubblor, vilket ger en förstärkt isolerande effekt. Mycket tålig och välkonstruerad.
 • Tabellen innehåller enbart produkter som baseras på redaktörens egen bedömning, åsikter och erfarenheter.
 • Återförsäljare som anges på Reportr.se är oberoende tredje part. Inget varumärke, återförsäljare eller annan aktör har påverkat urvalet, såvida inget annat anges.
 • Reportr.se erhåller provision på försäljning som sker via vissa länkar på Reportr.se, vilket finansierar driften av webbplatsen.
 • Guiden är ej beställd eller har varit föremål för ersättning vad gäller framtagandet.

Köp gummistövlar som passar ditt ändamål

I denna artikel kommer vi att bryta ner vilka faktorer man bör tänka på innan man köper sina nästa par gummistövlar, samt tips på de bästa gummistövlarna på marknaden.

Det finns så många olika gummistövlar på marknaden – alla med olika användningsområden – att det kan kännas som en mardröm att navigera sig genom alla olika modeller.

Vi vill kortfattat gå igenom de olika modellerna som finns inom regnstövlar så att du kan förtydliga dina specifika behov. Häng med!

Gummistövlar

Normalt är denna typ av skor tillverkat i gummi och/eller neopren; de glider på, känns lite lösa i passformen, och är vanligtvis ett dåligt val om man ska gå långa sträckor. Eftersom gummistövlar saknar skosnören så har de ofta inte en perfekt passform, och det kan vara kämpigt att hitta den som känns bäst. Vissa modeller har isolerande foder; det gör dem idealiska för vinterförhållanden, men är en nackdel sommartid. Det motsatta gäller för dem som saknar isolering; de är trevliga att använda på sommaren men inte tillräckligt varma för vintern. Vi ska prata mer om väderhänsyn nedan, men det är viktigt att börja med hur man tänker använda sina stövlar och vilken typ av väder man vanligtvis upplever, när man väljer mellan olika skoalternativ för blött väder.

Vinterkängor

Några av de kängor vi jämfört (och i vissa fall testat) är vattentäta kängor som är utformade för vinterförhållanden: slaskiga trottoarer, knähöga snödrivor och skottning av uppfarter. Eftersom dessa kängor är isolerade så är de lämpliga att bära från slutet av hösten fram till början av våren. Även om vi i denna genomgång hade några kängor som även var med i jämförelsen av vinterkängor så jämförde vi här framförallt modeller ämnade för utomhusbruk under förhållanden med anknytning till regn, vatten, lera och smuts. I allmänhet så är gummistövlar för kallt väder lättare att rengöra än vinterkängor med en ovandel av tyg eller läder. De är ett bra alternativ för smutsiga, kalla väderlekar.

Flip-flops

Även om gummistövlar kommer hålla fötterna torra från nederbörd så tyckte vi att våra fötter ändå kändes fuktiga inuti stöveln under supervarma regniga dagar. Detta beror främst på den bristande andningsförmågan som gummistövlar har. Även om vissa stövlar har foder som transporterar bort fukt så är det bara en tidsfråga innan fötterna maxar fodrets förmåga att transportera bort svett, och du går till slut runt i din egen svett. Vår testperson och utvärderingsredaktör drog slutsatsen att det ibland helt enkelt är bättre att bara kavla upp byxorna och ta på sig ett par flip-flops.

Klimat och väderlek

Vi rekommenderar absolut att du tänker över klimatet där du kommer använda dina stövlar, särskilt när det kommer till temperatur och totala nederbörden. Konsumenter som uthärdar flera månader varje år av kalla och svala temperaturer med tung nederbörd kommer bättre nyttja högre och mer isolerade modeller. Men om du bor i ett varmare klimat med i genomsnitt mindre nederbörd och mildare temperaturer så kommer du förmodligen ha mer användning av tunnare modeller.

Vattentäthet

När många människor tänker på gummistövlar så föreställer de sig gummistövlar som ska hålla fötterna torra medan man marscherar genom pölar på trottoaren. Men nu tillverkas även modeller som är avsedda för vinterbruk, jakt, utomhusarbete och rekreation. Vi hade turen att inte uppleva något läckage i de stövlar som vi testat i olika sammanhang, och vi har insett att de stövlar som klarat sig bäst i test för vattentäthet är de som har höga skaft. Men återigen så beror detta på den avsedda användningen av stöveln.

Ingen av produkterna som vi testat (till och med de lågt skurna modellerna) personligen hade svårt att hålla fötterna torra om vi gick igenom pölar på trottoaren (fast om du bor i en stad med dålig infrastruktur så kan dessa pölar vara djupa gropar som väntar på en intet ont anande fotgängare med en lågt skuren stövel). Som sagt, kom ihåg att i kraftigt regn så kan smalbenen lätt bli blöta, särskilt om du tar lång steg och har ett litet paraply.. Om du avskyr att få byxorna blöta så bör du överväga åtminstone halvhöga skaft. Likaså om du planerar att vada genom bäckar och klafsa genom leriga fält, då är höjden på skaftet ännu viktigare.

Värme

Var du bor och vilket klimat du befinner dig i kommer avgöra om du behöver en isolerad stövel eller inte. Om du tror att du endast kommer behöva stöveln in till stan under vår- eller höstregn, då kanske du inte behöver en isolerad stövel, särskilt om du bara springer ut till bilen och tillbaka in.

Men om du kommer att behöva en känga för vintern eller andra kalla förhållanden bör du titta på en stövel med kraftig isolering. Många av stövlarna vi testat i olika sammanhang har isolerande foder. Dessa stövlar är bra när man skottar snö, eller kanske traskar genom knähöga drivor. Om du kommer spendera mycket tid utomhus utan att flytta så mycket på dig så kommer en varm och isolerad stövel förhindra tårna från att bli stela och göra det både gladare och mer bekväm.

Komfort

En annan viktig sak att tänka på är hur bekväm du vill att stöveln ska vara. Beslutet påverkas delvis av hur du planerar att använda dina stövlar; men det är också viktigt att komma ihåg att varje modell har sin egen passform och eftersom alla har olika fötter så bör man prova för att se hur en viss stövel passar ens individuella fot. På samma sätt kan du undvika stövlar som inte ger mycket dämpning eller stöd om man har platta hålfötter, eller andra problem med fötterna.

Passform

Generellt sett så passar inte gummistövlar på samma sätt som en vanlig sneaker eller vandringskänga och det är ovanligt att de kommer i halvstorlekar. Om din fot kräver halvstorlekar så är det viktigt att kolla företagets storleksindikationer om du ska gå upp till nästa hela storlek eller nedåt. De flesta modeller är tänkta att ha lite extra utrymme inne i stöveln, så att man kan bära dem bekvämt med tjocka strumpor eller kunna stoppa ner byxorna i dem. Vi fann också att beroende på vadens storlek så kommer vissa stövlar ha mer utrymme än andra mellan skaftet och benet, vilket innebär att det kan uppstå en glipa där skräp kan komma in. Vissa stövlar har en kil av resår högst upp på skaftet, snörning eller andra metoder som gör att man kan dra ihop skaftet för en bättre passform.

Dämpning & support

Det breda utbudet av produkter i denna jämförelse erbjuder varierande mängd dämpning och stöd. De flesta skorna för kallt väder som vi testat hittills har en betydande dämpning. Om man ska använda stövlarna i jobbet så är en modell med en dämpande EVA mellansula, eller med extra vridstyvhet en enorm förbättring jämfört med dem utan något stöd alls.

Om man bara kommer använda stövlarna till vardags på stan, att då finna ett par med bra lite dämpning i sulan kommer göra märkbar skillnad i hur bekväm din upplevelse kommer att vara. Om du älskar utseendet och passformen av en stövel, men tycker att dämpningen eller stödet inte är tillräcklig, kom då ihåg att man alltid kan köpa en separat innersula.

Iläggssula

De flesta av de produkter vi jämfört hade relativt tunna sulor. Vid några tillfällen undrade vi varför företaget ens brytt sig om att inkludera någon alls. Vissa modeller hade så pass tunna sulor att deras dämpning och stöd var befintligt i bästa fall. Det finns en del riktigt bra iläggssulor för hålfoten som man kan köpa till för det extra stöd och dämpning som fabrikssulor inte kan ge. Dessutom kan en iläggssula förbättra den allmänna passformen på en lite för stor stövel.

Andra överväganden vid val av bästa gummistövlarna

Stil

Genom att bestämma sig för om man behöver en känga av mer estetiska skäl eller mer praktiska skäl kommer sannolikt att styra valen mellan en allmän gummistövlar och tunga arbetsstövlar med högt skaft och mycket stötdämpning. En del av produkterna i denna jämförelse erbjuder en mer modern look och är betydligt mindre praktiska för någon som behöver robusta skor. Om du dras till fashionabla stövlar så kan några små skillnader som en upphöjd klack, eller vilken typ av ytskikt som används på gummit (oavsett om den har en glansig look) vara bra att tänka på. I slutändan så kommer personlig smak och individualitet avgöra vilka stövlar du tycker är mest tilltalande och lämpliga för dig.

Grepp

Den största skillnaden mellan modeller som är idealiska för stadsanvändning och de som är bäst lämpade för vildmarkssituationer kan man se på yttersulans mönster. Några av de stövlar med minst mönster som vi jämförde är tillverkade för att användas på trottoaren, inte bland lös jord och vegetation. Dessa stövlar har släta mönster som skapar mer kontaktyta och ger bättre grepp på glatta ytor såsom blöta trottoarer. Å andra sidan så har en del stövlar djupa eller aggressiva mönster, eller en kombination av båda. Dessa typer av mönster är idealiska för användning på lös- eller osäker mark.

Enkel användning

Även om de flesta regnstövlar fungerar på samma sätt – du för ner foten genom skaftet och ner i stöveln och du kan sätta igång – så har vissa modeller lagt till finesser som underlättar när man ska ta på sig dem. Flera stövlar har en dragflik, och några har ett komplett handtag fastsytt i kragen. För en del konsumenter är funktioner som dessa en enorm fördel; om du till exempel alltid är försenad så kan en modell som är lätt att dra på vara räddaren i nöden.

Som med alla inköp av redskap så bör man överväga vilka faktorer som man vill prioritera. Är komfort viktigare än stil? Eller vice versa? Tänk på hur du planerar att använda dina nya gummistövlar och överväga sedan vilka av våra mätningar som är viktigast för dina behov.

Hur man väljer bästa gummistöveln för kvinnor

Om regnig vår eller höst är vanligt där du bor så kan ett par gummistövlar vara en oumbärlig del av din garderob. Oavsett om du är en universitetsstudent som behöver gå över ett campus fyllt av pölar för att ta dig till föreläsningen, eller om du bara behöver något att dra på dig när du går ut för att rensa i den leriga trädgården, så kan ett par stövlar som är söta eller lätta att rengöra vara precis rätt grej. Sluta våndas över att vakna upp till hällregn! I denna del kommer vi prata om de viktigaste punkterna man behöver veta när man väljer stövlar som skyddar från blött väder. Låt oss börja med att gå över skillnaderna mellan de olika skoalternativen och när man kan vilja använda var och en av dem.

Gummistövlar vs Vinterkängor, Vattentäta vandringskängor, och flip-flops

Kvinnor har ofta ett rykte om sig att äga alltför många par skor, men vi är här för att säga att man ibland behöver olika sorters skor för olika aktiviteter och väderförhållanden – för att inte tala om olika outfits! Gummistövlar är i allmänhet en ganska unik kategori – de är definitivt inte en sko som kan ”göra allt.” Oftast tillverkade i gummi, neopren eller syntetiskt gummi är de främst avsedd för att skydda en från vått väder. De flesta regnstövlarna är slip-on, vilket innebär att de inte har skosnören att att dra åt vid kragen, vilket gör dem mindre idealiska att gå i under långa sträckor eller när man korsar teknisk terräng. Många av dem ger inte tillräckligt med värme för att vara idealiska i kallt väder, men vissa är lämpliga som vinter hybrider. Majoriteten av de produkter som vi jämfört (och delvis testat) är utformade för att se söta ut samt hålla fötterna torra medan man plaskar runt i stan under dom där regniga dagarna då temperaturen är runt 10-15 grader. Om detta låter som exakt vad du behöver, så är du välkommen att hoppa framåt!

 • Vinterkängor har bättre passform. Som vi nämnde ovan så är det två produkter i denna jämförelse som även fungerar som regn/vinter hybrider. Båda är rankade i minusgrader, vilket gav dem extra poäng i vår värmemätning.
  Många vinterkängor tillverkas med en ovandel av textil och kaxig fuskpäls vid kragen; även om det ger kängan en viss stil så blir de svårare att rengöra än ett par gummi- eller neoprenmodeller. Detta är den största fördelen med att välja en regnstövel för kallt väder i stället för en vinterkänga. Kom också ihåg att inte alla vinterkängor erbjuder såhär mycket vattenskydd.
  Men trots det, många vinterkängor har också skosnören, vilket ger användaren en mer anpassad passform.
 • Vandringskängor bättre i fjällen. Även om vattentäta kängor inte kommer erbjuda lika mycket värme som vinterkängan så är de betydligt bättre för vildmarksutflykter. Även om vandringskängor inte erbjuder mycket i form av stil så kan en hög, vattentäta vandringskänga för kvinnor vara ett bra alternativ om du letar efter det mest bekväma och stöttande alternativet.
 • Flip-flops bäst om det är varmt och regnigt. Sist vill vi nämna kvinnors flip-flops. En nackdel med regnstövlar är att de inte andas särskilt bra, vilket kan leda till svettiga fötter i varmare väder.
  I vissa scenarier kan det vara bättre att helt enkelt kavla upp byxorna, dra på sig ett par flip-flops och ta med en handduk för att torka fötterna när man kommer till sin destination. Med denna strategi undviker du känslan av att mycket svettiga fötter och tårna få lite frisk luft! Detta leder oss in på en mycket viktig diskussion om hur klimat bör påverka ens inköpsbeslut.

 

Olika väder

Det finns två saker att tänka på här: hur mycket nederbörd som faller och medeltemperaturen under regnperioden där du bor eller befinner dig. Låt oss dyka ner:

Nederbörd

Om du bor i ett område med mycket nederbörd och du ständigt befinner dig utomhus i regnet så ska du prioritera en känga som har bra balans mellan komfort och väderskydd.
Några av de mest bekväma produkter vi jämfört och de vi sporadisk har testat senaste tiden gav inte så mycket skydd mot vatten. Å andra sidan så ger en del gott om väderskydd, men är inte särskilt bekväma. Försök här att hitta en bra balans.

Om du inte bor i extremt klimat, men ändå känner att du behöver lite extra vattentäta skor så har du mer frihet att välja. Eftersom du inte kommer använda dem hela tiden så behöver de inte nödvändigtvis vara de mest stödjande skor du någonsin bär … istället kan du tänka mer på stil än ren funktionalitet. Oavsett hur mycket det regnar så bör du dock vara noga med att välja en produkt som ger tillräckligt med värme.

Medeltemperaturer

När du har bedömt behoven för nederbörds, fundera på om du ofta upplever milt, måttligt eller kallt väder under dina regnperioder. Om du hoppas på att kunna använda ditt nya inköp under den slaskiga, tidiga våren så bör du definitivt titta på våra alternativ för kallt väder. Om du istället brukar uppleva en mild, regnig höst, så kan en värmande stövel nästan vara outhärdlig att bära. När dina fötter överhettas blir de svettig, slemmiga, och allmänt obekväma, så var säker på att inte hamna med skor som är alldeles för varma.

Mode vs Funktion: Välja snygga gummistövlar eller praktiska?

När du har fastställt dina grundläggande funktionsbehov så kan du börja tänka på hur du hoppas kunna använda ditt nya inköp och om ett visst par passar din personliga stil. Som vi nämnde i den första delen så är denna typ av skor mer typisk för användning på stan. Om du behöver en sko med flera tekniska egenskaper så skulle en vattentät vandringskänga vara ditt bästa val.

När man kollar på stil så bör man definitivt lita på sin magkänsla, men när man börjar analysera konkurrenterna lite närmre så kommer man märka subtila skillnader som verkligen bidrar till den övergripande stilen.

 1. Flera av produkterna som rankades högt i vår stilmätning hade detaljer som fejk-ankelremmar och upphöjda kanter runt tårna.
 2. En del har också mer välformade snitt över ovansidan av foten eller kommer i en mängd olika klara färger.
 3. Andra mer märkbara skillnader som påverkar stilen är matt vs blank yta, en liten klack, och höjden på skaftet.
 4. När du väljer den produkt som är rätt för dig, kom då ihåg att ett regnstövel kan hålla i många säsonger, så att välja något mer klassiskt som gå ihop med flera outfits kommer spara dig pengar under en lång tid.

Generellt sett har vi inte upptäcka någon övergripande trend att snygga stövlar offrar i funktionalitet, men vi upptäckte att en del av de mindre snygga stövlarna var bättre lämpad i mer specifika användningsområden – i första hand runt huset.

Medan vissa produkter kan bäras vid flera olika tillfällen, från att springa ärenden till att ta sig över campus på en regnig dag, så är andra bättre lämpade för arbete i trädgården eller på en gård. Du kan säkert bära någon av dessa stövlar på stan, men de är mer funktionella än eleganta.

Om du söker mer av en arbetsstövel och inte har något emot att det inte kommer med mycket form eller stil, så finns det ett antal mycket bra alternativ för dig.

Passform – en knepig faktor med gummistövlar

En av de jobbigaste sakerna med denna typ av sko är att de flesta modeller inte har någon snörning. Det innebär att de i allmänhet inte kommer ha samma åtsittande passform där stöveln flyttar sig med foten som vinter stövlar eller ens vanliga tennisskor har med sin snörning. Den största effekten av att inte ha en exakt snörd passform är att användaren oftast upplever ett glapp i hälen när man går. Detta hände med nästan alla de modeller som vi kikat närmare på, även de som vad mindre i storleken.

En annan knepig grej med passformen av dessa skor är att de flesta som vi utvärderat bara kom i hela storlekar. Vissa modeller har smalare fotbäddar, medan andra har större fotbäddar. En något tätare passform på ovansidan av foten kommer bidra till mindre glapp i hälen, men det kommer också att minska stövelns totala värme. Även om du försöker undvika överdrivet glapp i hälen, vara säker på att det finns tillräckligt med utrymme för tårna att röra sig bekvämt.

Avslutningsvis så kommer vi avrunda denna artikeln om köpråd med att nämna sulorna. Väldigt få av de gummistövlar som vi utvärderat (och de vi testat) erbjuder någon större komfort i fotbädden. Kom ihåg att du alltid kan råda bot på detta med hjälp av en iläggssula, men du kan behöva gå upp en storlek för att få plats för det. När man köper regnstövlar så vi vet att mode ibland (ofta?) kan väga mer än funktion, men om du gillar utseendet på en specifik produkt så ska du veta att du kan göra den lite mer bekväm genom att spendera lite extra på ett par bra iläggssulor.

(Vanliga söktermer: Giftfria allvädersstövlar, gummistövlar, gummistövlar trädgård test, nya gummistövlar)

Ämnen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner