Brysselsauté – enkelt recept

Ingredienser

150 – 200 g färsk brysselkål
2 – 3 stjälkar selleri
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 – 2 kryddmått rivet citronskal
salt, svartpeppar
hackad persilja

Gör så här

1. Putsa bort de yttersta bladen på brysselkålen om de är fula. Skär ett kryss i nederdelen av kålen, då kokar de lite fortare och jämnare. Koka i lättsaltat vatten (1/2 – 1 kryddmått salt/dl vatten) 5 – 6 min. Låt kålen rinna av väl.

2. Skär sellerin i ca 2 cm sneda bitar. Skala och hacka löken.

3. Smält fettet i t ex en liten traktörpanna. Fräs selleri och lök tills de börjar mjukna utan att ta färg. Tillsätt brysselkål och rivet citronskal. Fräs 2 – 3 min på ganska stark värme under omrörning. Salta och peppra och strö persilja över.

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer


Categorised in:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner