Bouillabaisse med rouille

Ingredienser

ca 1 kg blandade fisksorter efter tillgång, välj bland t ex torsk, gös, rödspätta, marulk, ål
ca 300 g stora räkor
1 purjolök
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3-4 tomater
2 msk olivolja
1 lagerblad
1/2 g stött saffran
några strimlor av apelsinskal
1 l fiskbuljong
2-3 dl torrt vitt vin
1 tsk fänkål eller timjan
salt och peppar
1 röd paprika
(chilipulver)

Gör så här

1. Skär fisken i ca 5 cm stora bitar. Skala räkorna.

2. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka lök och vitlök. Skålla, skala och hacka tomaterna.

3. Hetta upp oljan i en vid gryta och fräs purjo och lök utan att de tar färg. Tillsätt tomathack, lagerblad, saffran, apelsinskal, buljong, vin och stött fänkål eller timjan, lite salt och peppar. Låt den i två halvor delade urkärnade paprikan koka med. Koka
5-10 min. Ta upp och spola av paprikahalvorna (som ska användas till Rouille).

4. Lägg i fisken och koka 6-8 min. Blanda i räkorna, smaka av med salt, peppar och ev chilipulver och låt allt bli riktigt varmt. Servera med brödkrutonger eller skivor av rostat vitt bröd och Rouille. (Brödkrutonger: kantfria tärningar av vitt bröd, sprödstekta i lite av lika delar olja och smör.)

Våra senaste produkttester

Kosttillskott Reportr.se's betyg
BURN En otäckt bra fettförbrännare, överdosera inte! Läs mer
Synerlin Sveriges kanske mest sålda fettförbrännare. Stabil och omtyckt av många atleter. Läs mer
RAW Rampage En PWO (pre-workout) som ger bra tryck under träningen. Lämnar inget åt slumpen. Läs mer
Core BCAA Powder Det bästa BCAA-tillskottet vi provat på Reportr. Goda smaker. Läs mer
Core Whey Protein Mycket prisvärt vassleprotein. Du hittar inget billigare av samma kvalitet. Läs mer


Categorised in:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

banner